Solingos sikerek a német bajnokságon

Bronzérmes lett a Soling Német Bajnokság és Omega Cupon a Varjas Sándor, Kovácsi László és Meretei Gábor alkotta csapat, míg a Wossala György-Wossala Kristóf-Németh Pepe trió a 6. helyen végzett május 1-én a németországi Chiemsee-n befejeződött háromnapos versenyen, amelyen 6 nemzet 30 Soling csapata vitorlázott. A harmadik magyar hajóval versenyző Szűcs - Gyulai - Szűcs csapat a 17. helyen végzett.

A győzelmet a német Karl Haist vezette Soling szerezte meg az osztrák Florian Felzmann csapata és Varjasék előtt. Kiegyenlített küzdelem folyt az élen a hétfutamos versenyen. Az első futamot megnyerő Varjas-csapat mindössze 3 pottal maradt el a győztesektől. Negyedik az ukrán Jusko - Picsugin - Szeverianov egység lett.

A regattán pénzdíjas csapatverseny is zajlott, amelyet a két magyar hajó alkotta csapat, Varjasék és Wossaláék nyertek meg, 1750 Eurót kasszírozva ezzel.

Érdekesség, hogy az időjárási előrejelzéseket figyelembe véve vasárnap öt futamot teljesített a mezőny, és aznap este a díjkiosztóval le is zárták a regattát, tekintva, hogy másnapra a meteorológia erős esőt és tejes szélcsendet ígért.

Részletes eredménylista letölthető a mellékletből.


Csatolt képek:


Csatolt fájlok: