Soling Nyílt Osztrák Bajnokság

Az elmúlt hétvégén Július 8-11-ig rendezték az Nyilt Osztrák és Nemzetközi Bajnokságot a  SOLING Osztályban. Az ausztriai Atterseen megrendezett versenyen a rendkívül erős csapatokat felvonultató nemzetközi mezőnyben két csapat képviselte a magyar színeket.

A szél kegyes volt a  rendezőkhöz, a kánikula ellenére minden nap megérkezett a rendkívül változékony helyi termikus szél, az u.n. Rosenwind, így mid a hat kiírt futamot sikerült megrendezni. Érdekesség, hogy a magyar Wossala György kormányozta csapatban a kormányos legkisebb fia, a 16 éves Konstantin élete első SOLING versenyén indulva hibátlan teljesítményt nyújtott, a Wossala-Németh-Wossala összeállításban induló egység végül nagy küzdelemben az 5-ik helyet szerezte meg.  
A Bajnokságot  az osztrák Auteried-Auteried-Kendler csapat nyerte szoros küzdelemben a német Haist-Haist-Lindner egység előtt, harmadik a világbajnok német  Koch-Koch-Meisner egység lett, míg a Szűcs-Szűcs-Gyulai összeállítású másik magyar egység egyenletes teljesítményt nyújtva a 10-ik helyen zárta a 19 csapatot felvonultató Nemzetközi Bajnokságot.  

Támogatóink: