Soling Masters Világbajnokság és Zipfer Trophy szép eredményekkel

Idén augusztus 22-24 között került megrendezésre a Masters Világbajnokság és Zipfer Trophy a Soling hajóosztály részére, az ausztriai Attersee-n. A 33 nevezett egységből 22-en a „veteránok”-nak járó díjakért is versenyeztek. A magyar küldöttséget 3 hajó, a HUN-77 Wossala-Németh-Joó, a HUN-17 Szűcs-Gyulai –Szűcs és a HUN-1 Varjas-Kovácsi-Meretei egységek képviselték. A három nap alatt volt napsütés, eső, gyenge, közepes és néhol erős szél, parti halasztás egyaránt.

A változó időjárási körülmények között végül hét futamot tudtak lebonyolítani. A HUN-1 csapata egy „elszalasztott” futam kivétel végig egyenletesen vitorlázva nyerte meg az összetett versenyt. Ők idén már az Osztrák Bajnokságon is a dobogón végeztek, igaz, ott másodikak lettek. Wossaláék  összetettben hatodik, a Masters Világbajnokságon az ötödik helyen zártak. Nekik ezen a versenyen nem igazán jött ki a lépés, de a több dobogós futameredményük jelzi, hogy mindig számolni kell velük. Szűcsék a tavalyi világbajnok hajóval vágtak neki a versenynek. Részsikereik több futamban is voltak, sokszor az első harmadban kezdték a hátszeleket, de ez a végére a huszadik helyre lett elég.

Az híres osztrák vendégszeretetnek (magyar munkaerővel) és az összetartó flottának köszönhetően a parti rendezvények is méltó keretet adtak ennek az eseménynek. Ezen a téren van még mit tanulnia a magyar versenyszervezőknek.

Eredmények:

Zipfer Trophy:http://www.soling.com/results/ShowResults.asp?ID=869

Masters Világbajnokság:http://www.soling.com/results/ShowResults.asp?ID=891