Soling Európa-bajnoki ezüstérem 2015

A Litkey-Vezér-Oroszlán csapat 2. helyen végzett a jubileumi 50. Soling Európa-bajnokságon Németországban a Müggelseen.

Nagy név, nagy csapat nyerte a jubileumi 50. Soling Európa-bajnokságot. A számukra hazai vizen, a berlini Müggelsee-n újra Solingba ült az egykori NDK vitorlássportjának legendás versenyzője, a háromszoros olimpiai bajnok, egyszeres olimpiai ezüstérmes, America's Cup győztes Jochen Schümann, aki jelenleg például az Esimit Europa 100 lábas Maxi Yacht skippere.

A hajóban ott volt vele állandó solingos mancsaftja Bernd Jaekel, míg a harmadik volt világ- és olimpiai bajnok társuk Thomas Flach helyett Ingo Borowski vitorlázott velük. 

Nem felejtették el a solingozást! a kilencfutamos versenyen csak egyetlen alkalommal engedtek hajót maguk elé a célban, nyolc futamon ők győztek.

Az ezüstérmet viszont kitűnő, hozzájuk hasonlóan magabiztos vitorlázással a Litkey Farkas - Vezér Károly - Oroszlán Gábor hármas érdemelte ki. Az utolsó futamon már rajthoz sem kellett állniuk annyira fölényesen letek másodikok az Szergej Picsugin nevével fémjelzett ukrán csapat előtt.

Kitűnően szerepelt a Varjas Sándor - Kovácsi László - Meretei Gábor alkotta trió is, hiszen ők végeztek a negyedik helyen a  6 nemzet 24 hajóját felvonultató mezőnyben. 

A Wossala György - Németh Pepe - Joó Kristóf csapat a 15. helyen fejezte be a versenyt. Az ő eredményességüket egy korai rajtos és egy óvott futamuk rontotta.

Szűcs István - Gyulai Gábor - Szűcs Péter a 21. helyen végeztek-

Támogatóink: