Siófok Kupa

A hagyományos szeptember végi Siófok kupán az idei évben 470-es, 15-ös jolle és laser versenyzők álltak rajthoz.

A kedvezőtlen vasárnapi időjárás miatt Siófokon sem szálltak vízre a versenyzők, így be kellett érniük a szombaton, kellemes keleti szélben lebonyolított három futammal, melyen 11 15-ös jolle, ugyan ennyi 470-es páros és csupán három , de annál lelkesebb laseres állt rajthoz.


Mindhárom osztályban egyértelműen kirajzolódtak az erőviszonyok, hiszen az első helyet megszerző versenyzők minden futamon elsőként haladtak át a célvonalon. 15-ös jolléban a Táltos nevű hajó végzett az élen Birinyi Gábor kormányzásával Stolle László csapata, valamint Miklós Tiborék előtt. 470-ben Váradi Imre és Serke Áron utasította maga mögé minden futamon a teljes mezőnyt, míg a második helyen Gond Gergely és Szellem Balázs, a harmadikon pedig Kun Dávid és Margitics Botond végzett. A kis létszámú laser mezőny éllovasa Sulyok Miklós volt, aki Péteri Gábort és Biszkót Pétert utasította maga mögé.


A futamokat követően a versenyzők megcsillanthatták vízimentő tudásukat is, amikor egy felborult 15-öst kellett kimenteni a hideg vízből, mely akciót követően közös babgulyás és falatozás  várt mindenkit a parton.


EREDMÉNYEK


15-ös jolle


1. Táltos – Birinyi Gábor, Dobrovits Máté, Mireider Ádám
2. Rita – Stolle László, Lakó Ferenc, Kollár Róbert
3. Csér – Miklós Tibor, Stocker Ágnes, Miklós Levente


470-es


1. Váradi Imre – Serke Áron
2. Gond Gergely – Szellem Balázs
3. Kun Dávid – Margitics Botond


Laser


1. Sulyok Miklós
2. Péteri Gábor
3. Biszkót Péter

 

Eszes Bernadett  -  MVSZ  OÉB/UB

 

Támogatóink: