Sikeresen körbeért a Fehér Szalag

Az MLS Raiffeisen Fifty-Fifty nyerte a Fehér Szalagot, a Classic Round-ot a Pannónia 70-es cirkáló.

Véget ért a Fehér Szalag GeneralCom Nagydíj - 27. Izsák Szabolcs Emlékverseny a Magyar Vitorlás Szövetség szervezésében, ezzel kezdetét vette az 56. Kékszalag Fesztivál.
Reggel 9 órakor 46 nevezett hajóval rajtolt el az Izsák Szabolcs Emlékverseny, fél órával később 251 hajóval a 17. Fehér Szalag GeneralCom Nagydíj vette kezdetét.

Az elmúlt napokban hőségriadó volt érvényben, ami kisebb aggódalomra adott okot, de az összesen 297 nevezett hajó rácáfolt a extrém körülmények eltántorító erejére.

A 25 osztályban induló 1418 versenyzőt a rajt után egy 5 csomós gyengébb szél fogadta, majd a frissülő északi szélben nekiindult a mezőny a verseny első szakaszának. A délelőtt kiváló vitorlázó időben telt.

A versenyt abszolútban az MLS Raiffeisen Fifty-Fifty 7 perces előnnyel nyerte a Nanushka előtt, harmadikként a Team Kaáli futott be. A Katamarán mezőnynek végig kitartott a kedvező időjárás, az egytestű mezőny nagyrésze enyhülő szélben, embertpróbáló nyári napsütésben tartott a balatonfüredi befutó felé. A mezőnyt a késő délutáni órákban egy délnyugatról közelgő vihar fenyegette, de ez szerencsére nem alakult ki. A verseny ideje alatt a szél széles tartományban mozgott, ami gyakorlási lehetőséget jelentett a jövő hét csütörtökön, július 18-án induló 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjra.

A versenyen 193 hajó futott be, köszönhetően a meghosszabbított limitidőnek. A limitidőt a korábbi évekhez képest 20:30-ra módosították, a verseny körbeérése és a mezőny túlnyomó többségének befutása érdekében.

"Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen nagy számban befutottak a versenyzők, és végre egy olyan Fehér Szalagot élhettünk meg, ami körbeért." - Verebély Tibor versenyvezető

Az Izsák Szabolcs Emlékverseny győztese a Pannónia, a Fehér Szalag legjobb egytestűje a Principessa Sailing Team lett.

Fotók: Szántó Áron / MVSZ

Eredmények

Támogatóink: