Sikeres szakmai konferencia

A Magyar Vitorlás Szövetség és Sigmond András szövetségi kapitány szervezésében november 20-án került sor a korábban meghirdetett szakmai konferenciára.

 

A balatonalmádi Ramada Hotel színvonalas helyszínt biztosított a rendezvénynek. A reggel 9 től este 6 ig tartó konferencián 25 edző illetve sportvezető vett részt.  A 6 témakörben feldolgozott előadásokat a továbbképzésre meghívott ifjúsági és felnőtt válogatottak közül 16 fő hallgatta végig.

 
A konferenciát Szoják Balázs főtitkár nyitotta meg, aki a szakmai konzultáció házigazdája és levezető elnöke is volt egyúttal. Üdvözlő szavaiban kifejezte örömét, hogy a szakemberek szép számmal jelentek meg azon a tanácskozáson is, ahol most nem a pénzről hanem a szakmáról esik majd szó.

Az első előadást Dr: Hajdú Balázs tartotta, aki beszámolt a Nemzetközi Vitorlás Szövetség éves közgyűléséről. A vitorlás sportág olimpiai helyzetéről és az elkövetkező olimpiák hajóosztály politikájáról adott széleskörű helyzetelemzése nagy érdeklődést mutatott az edzők és versenyzők körében egyaránt.

 

A délelőtti előadások során Dr. Budavári Ágota sportpszichológus „ Kiből lehet bajnok” címmel míg  Dr. Kovács Tamás Attila és Sigmond András a vitorlázáshoz szükséges fizikai és mentális képességekről és ezek fejlesztéséről tartottak előadást. A résztvevők
a délelőtti szakmai program után egy kellemes ebédet fogyasztottak el a szálloda éttermében.

 

A délutáni szekciót  „ A hajóvezetési készség oktatása” című előadás nyitotta meg Török Péter tolmácsolásában. A továbbiakban „A stratégia szerepe és alkalmazása a versenyvitorlázásban címmel Sigmond András, míg ezt követően „A pálya vitorlázás taktikai elemei” címmel  Majthényi Szabolcs tartott előadást. A „Laser hajóosztály pozíciójáról és a hajóosztály edzésmódszeréről „ szóló előadás zárta a konferenciát ,amelyet  Eszes Tamás prezentált szakirányú videó elemzéssel  kiegészítve.

 

 Az estébe nyúló  konferencia után még egyéni beszélgetésekre került sor. Az előadások anyaga mindenki számára hozzáférhető  lesz a Magyar Vitorlás Szövetség honlapján.


A résztvevők visszajelzései alapján szükséges a szakmai konzultációk megtartása, ahol a szakemberek újabb ismeretekre tehetnek szert ,illetve kicserélhetik és megbeszélhetik tapasztalataikat. 

 


Kerekes Kázmér
sportigazgató 

 

Fényképek a rendezvényről: Forrás: yachtshop.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Támogatóink: