Sikeres Ifi Kupa Kerekeden

A Kereked Vitorlás Klub közel 30 éve ad otthont a május 1-i hétvégén az utánpótlás osztályok első nagy balatoni versenyének. Idén több három osztályban, több mint 120 hajó, közel 150 versenyző nevezett a versenyre. A verseny 29er osztály első magyarországi megmérettetése volt, 6 hajóval. Nagy kérdés, hogy ha a mezőny gyarapszik, hogyan lehet beilleszteni majd őket a versenyrendszerbe. 420 osztályban 9 hajó vett részt a versenyen. Optimist osztályban 106 nevezés érkezett, így (a tavalyi bajnokság után) itt is két csoportra bontva, selejtező és döntő futamokkal zajlott le a verseny. Az Optimist osztály fejlődését látva a többi rendező egyesület is készülhet arra, hogy nagyobb Op-s versenyeken ezentúl ez a versenyformátum lesz a standard. Az Op-s mezőnyben sok volt az újonc, akiknek ez a verseny volt az első igazi megmérettetésük. Sajnálatos, hogy -részben a jövő heti érettségik, részben párhuzamos versenyek miatt- a 470 és a Laser osztályok hajói nem neveztek versenyre. 

A szombat reggeli edzői-versenyzői értekezleten a rendezőség és a zsűri kitért az idéntől érvényes új szabályokra, különösen a támogató személyekre (szülők, edzők) vonatkozó rendelkezésekre és a biztonsági előírásokra. Az első versenynapon erősen forgolódó és erőben is 7-16 csomó között változó északi szélben mindkét pályán három futamot sikerült megrendezni. Az Optimisteknél, köszönhetően a csoportbontás miatti kisebb mezőnynek illetve már az első rajtban érvényes U lobogónak, nem kellett a rajtokat ismételni és csak egy-egy hajó volt korai rajtos. A partra érve rétes várta a megfáradt versenyzőket.

Vasárnap halasztással indult a nap, a szél nem volt elegendő a futamok indításához. A parton előkerültek a labdák, a mezőny tagjai focival, kiadós beszélgetésekkel vagy épp a felszerelés javítgatásával ütötték el az időt. Délután aztán keletről fodrozódni kezdett a víz, a kialakult 5-8 csomós szélben egy-egy futamot rendeztek a két pályán. Ezzel Optimistben kialakult a hétfői döntő futamok két csoportja (első 53 hajó arany csoport, második 53 hajó ezüst csoport). Vasárnap este a rendező klub egy gulyás-partyra látta vendégül a versenyzőket és az edzőket. A verseny támogatóinak (Rooster, Optic World, Dallmayr, Stratis) köszönhetően egy izgalmas tombola keretében értékes ajándékokat sorsoltak ki a versenyzők között. Az estét egy kutyás vízimentő bemutató zárta.

Hétfő reggel friss, 8-10 csomós keleti szél várta a versenyzőket, amely délelőtt ugyan gyengült, de így is sikerült a tervezett három futamot megrendezni. (az Optimist ezüst csoport egyik bójája elszabadult, így azt a futamot törölni kellett). Így összesen 7 futam alapján alakult ki a végeredmény. A díjazottak a megszokott érmek és kupák mellett, Rooster ruházattal, Optic World utalvánnyal illetve napszemüveggel és Dallmayr termékekkel térhettek haza.

A versenyről készült összefoglaló film. Készítette Ladányi János

Részletes, teljes eredmények letölthetők a cikk mellékletéből!

Eredmények: 

420 osztály:

Hely

Kormányos

Legénység

Klub

Pont

1

Izsák Botond

Csébfalvi András

KEREKED

12.0

2

Nagy Botond

Seres Dániel

KEREKED, BYC

16.0

3

Mohácsi Marcell

Juhász Erik

THE-YKA

20.0

A legjobb U17-es páros a Nagy Botond – Seres Dániel duó lett.

29er osztály:

Hely

Kormányos

Legénység

Klub

Pont

1

Kocsis Bálint

Pavlik András

SVE

10.0

2

Lászlófy Levente

Arányi Barna

SVE

15.0

3

De Jonghe Arthur

Szabó Rudolf

SVE

15.0

A „legnagyobb küzdő” különdíjat a Bartis Hajnalka-Kassai Márkó páros érdemelte ki.

Optimist osztály:

Ifjúsági kategória:

Hely

Kormányos

Klub

Pont

1

Nagy Bendegúz

BYC

16.0

2

Jeney Máté

SVE

16.0

3

Benyó Máté

THE-YKA

16.0


Ifjúsági lány kategória:

Hely

Kormányos

Klub

Pont

1

Litkey Janka

THE-YKA

96.0

2

Carra Chiara Lisa

BYC

120.0

3

Kálmán Kornélia

THE-YKA

132.0

 

Serdülő kategória:

Hely

Kormányos

Klub

Pont

1

Borda Levente

SVE

12.0

2

Bányai Attila

BYC

14.0

3

Verebély Mátyás

SVE

32.0

 

Serdülő lány kategória:

Hely

Kormányos

Klub

Pont

1

Fehér Boróka

MVM SE

180.0

2

Búza Borbála

SVE

180.0

3

Abdai Réka

SÉP

91.0

 

A legjobb újonc: Bagonyi Dániel Botond (THE-YKA).

A legtöbbet vitorlázó versenyző különdíja: Kiszely Fábián (BSF VK)

FOTÓALBUM Mag Andrea képeiből ITT


Csatolt képek:


Csatolt fájlok:

Támogatóink: