Sikeres edzőtovábbképzés Balatonfüreden

2015. május 28-29-én került megrendezésre a Magyar Vitorlás Szövetség szervezésében a Vitorlás Oktatók, Edzők II. Szakmai Konferenciája.

A konferenciát csütörtökön Holczhauser András, az MVSZ főtitkára nyitotta meg, amelyet Dr. Bartha Csaba a Testneveleési Egyetem tanszékvezető tanára és a MOB sportigazgató helyettese rendkívül színvonalas és érdekes előadása követett.

Sigmond András mesteredző a pedagógia alapjait taglalta prezentációjában, amiben kitért a vitorlás táborokkal kapcsolatos egyéb fontos sportszakmai kérdésekre is.

Holczhauser András főtitkár az ISAF technikai tanfolyam edzők számára és a vitorlásiskolák akkreditációjáról  tartotta meg előadását. Ismertette az akkreditáció célját, folyamatát, eredményét és az ebben rejlő hosszú távú lehetőségeket, közös előnyöket.

Péntek reggel Brencsán Ábel, a vitorlás táborok szervezésének jogi, személyi és technikai feltételeit, valamint az oktatás elvárt tematikáját ismertette, valamint bemutatta a Vitorlás Suli programot.

Bartos Bea előadása a hatékony kommunikációról szólt a tanítványokkal, szülőkkel, valamint, arról, hogy mit tegyünk, a jó hangulat és közösség érdekében, és hogyan alakítsunk ki inspiráló oktatási környezetet. Sok gyakorlati tanáccsal is szolgált a hallgatóság számára.

Ezt követően Tóth Móni testnevelő rekreációs tanár, gyógy testnevelő, úszó személyi edző, vitorlás oktató, lendületes előadást, majd gyakorlati bemutatót is tartott Funkcionális tréning másképp címmel.

 A konferencia utolsó programjaként Hodács Attila és Sigmond András gyakorlati vízi oktatást tartott a résztvevőknek. Bemutattak különböző edzési módszereket, közben mindnyájan megismerhették, kipróbálhatták az új, RS Feva hajókat.

Az előadássorozaton lehetőség nyílt számtalan szakmai kérdés felvetésére, egyeztetésére, különböző módszerek megismerésére.

Köszönjük a hallgatóság nagyszámú megjelenését, aktív közreműködését, az előadók színvonalas prezentációit, valamint a Balatonfüredi Yacht Clubnak, hogy befogadta ezt a jó hangulatú és színvonalas rendezvényt, amit a kiváló időjárás is segített.

Támogatóink: