Siker a 29er-esektől: top tízben végzett az egyik magyar egység

Jól szerepeltek a magyar 29er-es versenyzők az EuroCup idei első, spanyolországi versenyén. A Magyar 29er Osztályszövetség - Dr. Lászlófy Csaba beszámolója sok remek fotóval.

Minden magyar egység a mezőny első felében végzett az idei 29er EuroCup első versenyén, a spanyolországi El Balisban. Ragyogó eredményt ért el a Jeney Máté - De Jonghe Arthur páros: az ötödik helyet szerezték meg, ezzel a magyar 29er-esek első top tízes helyezését. A többiek is jól szerepeltek: a Lászlófy Ábel - Petrányi Botond duó a 26., a Kocsis Bálint - Pavlik András kettős a 28., a Lászlófy Levente - Arányi Barna egység pedig a 34. lett. A versenyt egyébként a tavalyi 29er-es világbajnokságot a harmadik helyen záró francia Theo Revil - Gautier Guevel páros nyerte.

Goszleth Marcell, a Spartacus Vitorlás Egylet 29er-es edzője a Hunsail.hu-nak elmondta: "Tavaly ilyenkor még nem álltunk azon a felkészültségi szinten, hogy érdemes legyen elindulnunk ezen a regattán, idén azonban bekerült a programba az év első Eurocup versenye.” A versenyt szélre való várakozással kezdték, ami végül megérkezett és így három nap alatt 11 futamra került sor. “Ez egy felkészülési verseny volt, amelyre előre kiemeltük mely dolgokban szeretnénk fejlődni és miként. Így az eredményesség mellékes volt ugyan, mégis örültünk a jó szereplésnek. Az egész csapat jól vitorlázott, ki egy kicsit többet-, ki kevesebbet hibázva magához képest” - tette hozzá Goszleth Marcell.

A következő versenynek a tavaszi szünetben a franciaországi Cavallaire-sur-Mer ad helyet.

A fenti hír a Magyar 29er Osztályszövetség - Dr. Lászlófy Csaba Hunsail.hu-hoz eljuttatott beszámolójának szerkesztett válozata. A teljes beszámolót  itt olvashatja el.

A címlapfotó és a többi kép forrása: Laura Carrau / CN El Balis / MedSailing


Csatolt képek: