Sarud, Tisza-tó, kibontakozó vitorlás élet

Vitorlázni tanulni és vitorlázni nem csak a Balatonon és a vitorlás sportban már ismert tavainkon lehet. Bemutatkozik Sarud és a Tisza-tó.

Egy kisebb léptékű, természethez közelebb álló vízfelületen, belátható távolságok mellett a Tisza-tavon is el lehet sajátítani a vitorlázás alapjait. Ezt igyekszik bizonyítani az Intersport Tisza-tó Sail Gyerek-Vitorlástábor és a tó egyre szebben kibontakozó vitorlás sportja.

A horgászok és a jet skisek mellett a vitorlázók is mind jobban birtokukba veszik a gyönyörű Tisza-tavat, amihez a Magyar VItorlás Szövetség is igyekszik minden lehetséges támogatást megadni.

Kücsön Gyula vezetésével egy olyan gyerek vitorlás bázis épül a Sarudi medencében, ahol a gyerekek egy védett öbölben tanulják meg az alapokat, majd a Tisza-tó legnagyobb szabad vízfelültén tapasztalhatják meg a vitorlázás valódi élményét.A helyszín, a természet, a programlehetőségek, a falu hangulata és a szálláshely szolgáltatásai kiemelik a vitorlás táborok sorából a Tisza-tó sail programját. Új, magunknak tervezett és gyártott OPTIMIST by Tisza-tó Sail oktató hajóink különleges színfoltjai lesznek a Tisza-tónak.

Oktatóink és partnereink garantálják a felejthetetlen Tisza-tavi élményeket a gyerekeknek – és a szülőknek is (hiszen a táborok idejére kívánságra a szülőknek is szívesen szerveznek a közelben szállást).

A vízi élet oktatása mellett éledezik a vitorlás élet is a tavon, amiben segítenek a más tavakról érkezők is. Rendeztek már itt versenyt a magyar finnesek is, a legújabb segítő pedig a Flaar hajóépítő Kft. A tóra kiválóan alkalmas Flaar 18-as típusuk népszerűsítését okosan kötik össze a Tisza-tavi vitorlázás támogatásával, az 1. Tisza-tó Sail Regatta megszervezésével.

Erről honlapunkon holnap olvashatnak bővebben!


Tisza-tó Sail Gyerek-Vitorlástábor időpontjai:

I. turnus: 2015. június 15-19. (hétfő- péntek)
II. turnus: 2015. június 22-26. (hétfő- péntek)
III. turnus: 2015. június 29-július 03. (hétfő- péntek)
IV. turnus: 2015. július 06-10. (hétfő- péntek)
V. turnus: 2015. július 13-17. (hétfő- péntek)
VI. turnus: 2015. július 20-24. (hétfő- péntek)
VII. turnus: 2015. július 27-31. (hétfő- péntek)
VIII. turnus: 2015. augusztus 03-07. (hétfő- péntek)
IX. turnus: 2015. augusztus 10-14. (hétfő- péntek)
X. turnus: 2015. augusztus 17-21. (hétfő- péntek)*

A szervezők Optimist és Kalóz típusú hajókkal oktatnak, és megvételre keresnek használt műanyag Kalózt, lehetőleg sólyakocsival.

SARUD- az Élményfalu project

Játék-Mester Közhasznú Alapítvány
3386 Sarud, Kossuth Lajos u. 68.
E- mail: sarud@elmenyfalu.hu
www.elmenyfalu.hu

Facebook

Programvezető: 

Komjáthy Andrea
mobil:   06-70-312-93-84
e-mail:  komjathy.andrea@elmenyfalu.hu

Alapító: 

Kücsön Gyula
mobil: 06-30-9496-814
e-mail:  kucson.gyula@elmenyfalu.hu

 

Sarud a Tisza-tó egyik leghangulatosabb települése.

Nevét írásban először 1261-ben említették IV. Béla király oklevelében. Sarud napjainkban a Tisza-tó melletti különleges elhelyezkedésének köszönheti ismertségét. A Tisza-tó 1973 óta létezik, mint mesterséges víztározó. Területe 127 km melyből 23km szárazulat, ami miatt különleges növény- és élővilág jellemzi a területet. Átlagos vízmélysége 1,3- 1,5 méter. Töltéseinek hossza közel 80 km. Területének egy része a Hortobágyi Nemzeti Park kezelésében álló Világörökségi helyszín.

A tavat alkotó 4  medence közül a Sarudi- medence  rendelkezik a legkülönlegesebb adottságokkal. Szabad és növényzettel be nem nőtt vízfelületei alkalmassá teszik vízi sportolásra, de mélysége miatt engedélyezett a motoros erőforrással hajtott vízi járművek használata, miközben a medence nádfala a természetvédelmi terület határvonala. Hangulatos strandja és kikötője megfelelő bázis bármilyen természetközeli kikapcsolódáshoz, horgászáshoz. A tavat szinte emelkedő nélküli kerékpárút öleli körbe.

Az itt lakók a Tisza- tó legszebb településének tartják a falut és örömmel fogadnak minden látogatót.

Támogatóink: