Figyelem! Új időpont a továbbképzésre

November 17-én szombaton lesz Balatonfüreden a vitorlás edzők és oktatók idei második szakmai továbbképzése.

Változott a korábbi dátum: november 10-e helyett november 17-én szombaton lesz a Balatonfüredi Yacht Clubban az edzők és oktatók továbbképzése. A Magyar Vitorlás Szövetség ezzel is segítséget nyújt az utánpótlás és a felnőtt korosztállyal foglalkozó edzőknek a téli kondicionáló edzéseinek tervezésében és levezetésében . A továbbképzés tervezett témakörei: Korszakváltás a vitorlázásban, a modern hajótípusok kezeléséhez szükséges fizikai képességek. A képességek fejlesztési lehetőségei, az új edzésmódszerek alkalmazása a sokoldalúan képzett vitorlás versenyzők felkészítésében.

Szombaton - azaz november 17-én - délelőtt 9 órától  délután 13 óráig elméleti előadások, prezentációk lesznek. Az előadások helyszíne a BYC klubszobája. Az átlagosan 50 percesre tervezett előadások, szakmai prezentációk várható témái:

 1. A hajótipusok változási tendenciája az olimpiai és az utánpótlás osztályok tükrében. A modern hajótipusok kezeléshez szükséges fizikai képességek, azok fejlesztési lehetőségei.
  Előadó: Sigmond András, és Fundák György
 2. A gyerek mozgásfejlődésének fontosabb korszakai, a fizikai képességek fejleszthetőségének módszertana az utánpótlás korú versenyzők körében.
  Előadó: Felkért előadó (TE)
 3. A koordinációs képességek szerepe a mai modern vitorlázásban. A koordinációs képességek fejlesztésének lehetőségei és módszertana.
  Előadó: Goszleth Marcell
 4. Az erőállóképesség szerepe és a fejlesztés lehetőségei a mai modern hajótípusok kezelésében és a versenyzésben.
  Előadó: dr. Rácz Levente

Gyakorlati bemutató edzéseket is láthatnak a résztvevők, 14 és 18 óra között a Radnóti Miklós Általános Iskola játékcsarnokában öt gyakorló helyen, egyidejűleg, forgószínpad szerűen szervezett kiscsoportos gyakorlati foglalkozások keretében, amelyek időtartama várhatóan 30-30 perc lesz.

 1. Funkcionális tréning  – TRX bemutató edzés (dr. Rácz Levente)
 2. Koordináció edzés 1. – Futó- és ugró iskola (Tomhauser István)
 3. Koordináció edzés 2. – Koordinációs létra (Stupián Anikó)
 4. Kardió és láberősítő edzés – Boshu labda edzés (Tettamanti Gábor)

A továbbképzés utolsó órájában konzultációt tartanak az elméleti előadások és a gyakorlati foglalkozások tapasztalatairól.

A továbbképzés részvételi költsége 10 000 Ft/fő, amit a helyszínen készpénzben, vagy a kiállított számla alapján átutalással lehet kiegyenlíteni. Előzetesen - 2018. november 12-ig - a bakoczy@hunsail.hu e-mail címen lehet jelentkezni. Jelentkezéskor a fizetés módját kérik jelezni.

A hivatalos meghívó és program a csatolt fájlban olvasható.

Fotók: Balatonfüredi Yacht Club (BYC), Matias Capizzano


Csatolt fájlok:

Támogatóink: