Regina bajnokság nagy mezőnnyel

Kifejezetten kedvezőtlen időjárási viszonyok közepette rendezték meg a Regina osztály idei országos bajnokságát Alsóörsön augusztus 8-11 között a TVSK szervezésében.
A versenyre 17 hajó nevezett, a létszám  - a korábban lebonyolított OB-k tükrében különösen -  tekintélyesnek mondható. A versenykiírás kilenc futam teljesítését célozta, ám a meteorológiai viszonyok, a gyenge változó irányú szelek sokáig, még a minimálisan szükséges négy futam megrendezését is kétségessé tették. A tartaléknapot  is ki kellett használni ahhoz, hogy végül hat futam után hirdethessenek bajnokot.
Meglepetés nem született: az osztályt évek óta uraló Amitie azaz Holzhauser András és csapata, hat egyértelmű futamgyőzelmet aratva biztosan szerezte meg az első helyet.
A helyezésekért viszont nagy küzdelem folyt a Szindbád (kormányos Szabó Gábor) és a Szirákó (kormányos Jakab László) között. Végül az utóbbi végzett a második helyen míg harmadik a Szindbád lett.
A jó hangulatú versenyen sokadszorra igazolódott, hogy a Regina osztály változatlanul életképes szelete a hazai nagyhajós mezőnynek, mert a jól ismert csapatokon túl néhány új egység is megjelent a versenypályán, ami kedvező fejlemény az osztály jövője szempontjából.
A verseny után több kormányos jelezte, hogy szeretnék, ha a jövőben más időpontban rendeznék meg a versenyt, olyankor, amikor több az esély jobb szélviszonyokra.
d.d.i.