Hol tart az optimistes válogatott?

Félidőnél jár az optimistesek vébéje, négy csoportban, további hat futam vár a mezőnyre. Összefoglaló, remek képekkel.

Jól teljesítettek a magyar csapat tagjai a selejtezőfutamok rendkívül kiegyensúlyozott, nagyon erős mezőnyében. Bányai Attila (BYC) és Szabó Roni Oszkár (Egis SE) az arany csoportban, Benyó Máté (THE), Nagy Bendegúz (BYC),  Vladiszavlyev Alexandar (SVE) pedig az ezüst csoportban folytatják a küzdelmeket. Minden magyar versenyző 50 százalékon belüli eredménnyel várja a döntő futamokat - derül ki Szalontai Bence csapatvezető és Brencsán Dávid edző hunsail.hu-nak elküldött beszámolójából.

Összesen 57 ország 264 vitorlázója vesz részt a 2018-as ciprusi vébén. Jól mutatja a verseny erősségét, hogy az arany csoportba 30 ország versenyzője került be.

A kiélezett küzdelemben a 2017-es Európa-bajnok a bronz csoportba tudta kvalifikálni magát. Kimaradt a legjobbak közül, - egy versenyzőjük sem jutott arany csoportba - többek között Ausztria, Argentína, Nagy-Britannia és Szlovénia is, hogy csak néhányat említsünk a nagy ellenfelek közül. A magyar csapat tagjai jó hangulatban vannak, egymást biztatva, vidáman várják a folytatást, amelyre a csapatverseny futamai után kerül sor. 

Fotók: 2018 Optimist Worlds / Cyprus / © Matias Capizzano  

A versenyt online közvetítése itt érhető el

A részletes eredményeket itt lehet átböngészni., friss információk pedig a magyar csapat közösségi oldalán találhatóak.

A magyar optimistes csapat támogatója a T-Systems. 


Csatolt képek: