OTP - Junior BYC Kupa és Merkantil Laser Európa Kupa egy csapásra

Öt hajóosztályban összesen 171 hajó versenyzett Balatonfüreden.

Az idei évben, szeptember utolsó előtti hétvégéjén, 2014.09.19-21. között két verseny került megrendezésre a Balatonfüredi Yacht Club által: a Merkantil Bank - Laser Európa Kupa sorozat magyarországi állomása mellett az Optimist, Cadet és 420 hajóosztályok részére OTP Junior - BYC Kupa Ranglista verseny zajlott, összességében közel 200 fős gyereksereggel a megújult BYC telepen. Már a nulladik napon szép számú nevező gyűlt össze mindkét versenyre: 8 országból összesen 73 db Laser (8 Standard, 34 Radial és 31 4.7-es), 15 egység 420-as és 83 db Optimist állt rajthoz. A Cadet hajóosztály képviselői éppen egy másik versenyen vettek részt.

Az OTP-Junior BYC Kupa Ranglista Verseny ifj. Rauschenberger Miklós vezetésével az „A" pályán zajlott, míg a Laseresek a „B" pályán versenyeztek, Fluck Bence irányítása alatt. A közel 30 fős versenyrendezői gárda mellett, 6 fős nemzetközi zsűri (Joep Straus - BEL, Beliczay Márton - HUN, Manuel Hünsch - GER, Dusan Vanicky - SVK, Uros Zvan - SLO, Váradi Imre - HUN) biztosította a versenyek nemzetközi szintjét.

A szeptember 19-i megnyitón Böröcz István, a Balatonfüredi Yacht Club ügyvezető igazgatója, valamint az OTP csoport képviselője, Németh József köszöntötte a megjelent versenyzőket, edzőket, hozzátartozókat a felújított hangár alatt. Németh József úr hangsúlyozta, hogy milyen fontos az OTP Csoport részére az ifjú sportolók támogatása, főleg azoké, akik a mai divatos virtuális világból kilépve sportolnak és érnek el remek eredményeket, és hogy kifejezetten örül, hogy az OTP anyabank és leánybankja, a Merkantil Bank által több éve támogatott nemzetközi- és hazai verseny most egy időben, gyönyörű helyen kerül lebonyolításra. Az ünnepélyes megnyitót követően kormányosi értekezlet zajlott mind a Laser mind az OP, 420 versenyzőknek.

A Balaton mindhárom versenynapon megmutatta igazi arcát - reggeli eső, hideg, délutáni forróság, hatalmas szélfordulók, szélleállások, parti- és vízi halasztás, pályarövidítés - mondhatni nem volt egyszerű sem a rendezők, sem a vitorlázók számára.

A versenyen a rendezőség kiváló munkát végzett mindkét pályán. A versenyzők és az edzők többsége úgy vélekedett a partra érve, hogy a maximumot hozták ki a lehetőségekből nagyon gördülékeny munkával.

Első versenynap az OP-seknek csupán 1, míg a 420-oknak 2 futamot sikerült teljesíteni, míg a „B" pályán zajló Lasereseknek 1-1-1 futam került lebonyolításra. A parti halasztást követően a késő délután folyamán sült csirkecomb, bohóc és artista műsor szórakoztatta a gyerekeket és felnőtteket egyaránt.

A második versenynapon sem volt sokkal kegyesebb az időjárás- a „B" pályán a Laseresek szerencsésebbnek bizonyultak, nekik 3 futam került lebonyolításra, míg az „A" pályán a 420-as egységek 2, az Optimistesek 1 futamot teljesítettek. A második napon a vízi-, majd a parti halasztást követően rántott csirke és zenés műsor várta a résztvevőket.

A harmadik versenynap parti halasztással kezdődött, majd nem sokkal fél 11 után mindkét versenyrendező hajó elhagyta a partot. Ekkorra úgy tűnt, hogy az utolsó napon kellemes vitorlázó időben tudják az utolsó futamokat lebonyolítani. A napsütéssel nem is volt semmi probléma - szikrázó fények, 25 fok meleg - azonban a szél továbbra sem akart stabilizálódni, és hol az ereje, hol az iránya miatt kellett futamot lelőni, pályát rövidíteni. Végül is a 420-asoknak 6 futam alapján, az OP-s mezőnynek és a Lasereseknek 4 futam alapján hirdettek eredményt.

A délután 5-kor kezdődő eredményhirdetésen a kupák és érmek mellett az OTP Bank, valamint a SLAM ajándékait vehették át a győztesek, valamint a legfiatalabb versenyzők különdíjként mozijeggyel gazdagodtak az OTP Junior jóvoltából.

 

OTP Junior - BYC Kupa Ranglista Verseny eredmények:

420 eredmények:

1. HUN 55112 Szilasi Fábián, Bonifert Péter KVK
2. HUN 54778 Gyapjas Zsombor, Ziegler Kristóf SVE
3. HUN 53738 Takácsy Lilla, Varga Zsófia SVE - BYC

420 női eredmények:

1.       HUN 53738 Takácsy Lilla, Varga Zsófia SVE - BYC
 

Optimist abszolút

1.       Pavlik András SVE
2.       Jeney Máté SVE
3.       Lászlófy Levente SVE

Optimist serdülő

1.       Jeney Máté SVE
2.       Lászlófy Levente SVE
3.       Orbán Botond Procerelo SE

Optimist serdülő lány

1.       Novák Dorka BS - Fűzfő VK
2.       Badar Borbála - KVK
3.       Barsi Lívia - VVSI

Optimist ifjúsági

1.       Pavlik András SVE
2.       MAróty Mátyás KVK
3.       Vida Péter THE-YKA

Optimist ifjúsági lány

1.       Rác Karina - MVM SE
2.       Tóth Hanna Panna - Procerelo SE
3.       Szekeres Maja - Procerelo SE

Merkantil Bank - Laser Európa Kupa eredmények:

Laser Standard

1.      Timm Schöning (Kieler YC, GER),
2.     Jöbstl Gregor (Carinthian Fleet Techelsberg, AUT)
3.     Ambrózy Péter (SVE, HUN)

Laser Radial lány

1.     Érdi Mária (YCBp, HUN)
2.     Ruigrok Erica (Rush SC, IRL)
3.     Hirschler Rebeka (FVSZ, HUN)

Laser Radial fiú

1.     Vadnai Jonatán (BYC, HUN)
2.     Meliš Patrik (JK Tatran Bratislava, SVK)
3.     Domonkos Dávid (THE-YKA, HUN

Laser 4.7 lány

1.     Kecskésová Michaela (JK Tatran Bratislava, SVK)
2.     Kalmár Kata (THE-YKA, HUN)
3.     Korchmáros Sára (BYC, HUN).

Laser 4.7 fiú

1.      Argay Balázs (SVE, HUN)
2.     Oláh Gergő (SVE, HUN)
3.     Németh Domonkos (THE-YCA, HUN)

Köszönjük mindenkinek a részvételt, köszönjük a támogatást az OTP Csoportnak, a Haribonak, a Sio-Eckesnek és a Slamnek és természetesen a sok-sok segítő kéznek!

Külön köszönet a Balatoni Fejlesztési Tanácsnak és a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak a támogatásért!

Részletes eredmények a csatolt file-okban találhatóak.

Rengeteg fénykép a BYC Facebook oldalán, az alábbi linken érhető el:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.763337363723410.1073741905.139408212782998&type=3

Támogatóink: