Ötödik bajnokságára készül a NAU370RUN hajóosztály

Szeptember 4. és 8. között rendezik meg Balatonföldváron a jubileumi, V. NAU370RUN Országos Bajnokságot.

A 2013-ban alapított NAU370RUN hajóosztály története egyik legfontosabb évéhez ért. Idén ugyanis már az ötödik bajnokságát rendezi meg a magyar vizeken egyedülálló versenyzési aktivitást elérő nagyhajós vitorlás osztály. Az idei versenyt is a Balatonföldvár előtti vízterületen rendezi a „RUN”-oknak Dávid Júlia versenyvezető, a parti események központi helyszíne a kikötőben található Galamb-sziget lesz. A bajnokság iránt érdeklődök az eseményeket nem csak a partról, illetve kirándulóhajók fedélzetéről követhetik nyomon, a versenyport iránt érdeklődők a közösségi média felületein is megtalálják az információkat. A futamokról az osztály hivatalos Facebook oldalán élő közvetítések lesznek láthatók és ide a nap végén a legizgalmasabb pillanatokról készülő összefoglalókat is feltöltik.

Vízi programok:

Szeptember 4. szerda:

  • 8.00-9.00 helyszíni nevezés
  • 10.00 ünnepélyes megnyitó
  • 12.00 futamok

Szeptember 5-6-7.

  • 10.00 futamok

Szeptember 8. vasárnap (tartalék nap):

  • 10.00 futamok

Az osztály egyik legfontosabb ismérve, hogy tudatosan törekszik az amatőr státusz fenntartására, amelyet azzal ér el, hogy a hajokon csak a tulajdonos kormányozhat. Az osztály szigorú szabályozása szerint a futamokon még rövid időre sem adható át az irányítás. Ugyanakkor a kormányosok dolgát megkönnyítendő, már taktikusok is részt vesznek a versenyeken. Ezek az újonnan csatlakozott csapattagok komoly vitorlás múlttal rendelkeznek: korábbi bajnokokat, olimpikonokat kértek fel a versenyzők a csapatok segítésére.

„Számomra kiemelt jelentőséggel bír, hogy egy olyan osztályt foghatok össze, ahol a versenyeken, illetve azokon kívül is érezhető a jó hangulat, a csapatok között barátságok alakultak ki. Ebben nagy szerepe van annak, hogy tudatosan megmaradtunk amatőr szinten, miközben az osztály látványosan fejlődött. Legaktívabb osztályként minden kapitány komoly elkötelezettséggel szervezi legénységét a teljes szezonban, ami 12 ranglistaversenyből áll össze!” – mondta Temesfői Zénó, a NAU370RUN osztály elnöke.

Az eddig futott nyolc verseny eredményei alapján idén korábban még nem tapasztalt kiélezett küzdelem folyik az év végi ranglistagyőzelemért. Reálisan nézve még nyolc egység esélyes a dobogós helyezések valamelyikének megszerzésére.

Továbbirészletek a csatolt dokumentumban.


Csatolt fájlok:

Támogatóink: