Összevont cirkáló bajnokság – ezúttal nem jött össze

Bár az átlagszél kiváló lehetőséget teremtett volna a verseny megrendezésére, sajnos az eloszlása nem tette lehetővé az érvényes bajnokság megrendezését.

A verseny első napján, vasárnap rövid parti halasztást követően, amint stabil lett a szél iránya, a flotta kihajózott és nem sokkal 2 előtt elrajtolt az első futam, melyet a Hónig Péter vezette Talizmán nyert. Szerencsére a szél megmaradt, így lehetőség volt a kiírásnak megfelelően a második futamra melyet a Glória nyert. Hétfőn – a második versenynapon – a reggeli kormányosi értekezletet követően ismét halasztás várt a résztvevőkre. A Héjj Ádám vezette versenyrendezőség dél körül az élénkülő szélben bízva kivitte a mezőnyt a vízre, de sajnos sem a szél ereje, sem a változó iránya nem tette lehetővé még a futam indítását sem. 3-tól ismét parti halasztás következett, majd este 5-kor felkerült az Alfa lobogó az AP alá, ezzel másnapra halasztva a verseny folytatását.

20-án reggel még mindig nem kedvezett a szél, így sajnos ismét parti halasztással kezdődött a nap. Sajnos nemcsak azzal kezdődött, hanem végig parti halasztás volt. Héjj Ádám versenyvezető, miután esély sem látszott arra, hogy futam legyen fél 5-kor lelőtte a napot. Másnap reggel a kormányosi értekezlet előtt 30-32 csomós alapszelet 36 csomós befújásokat mértek a rendezők, így szintén parti halasztással indult a nap, bár most nem a szél hiánya okozta a gondot. Az előrejelzés egész napra erős, viharos szelet jósolt.

Tekintettel arra, hogy még 2 futam hiányzott ahhoz, hogy a bajnokság érvényes legyen és az előrejelzés egész napra viharos szelet jósolt, 11-kor – a limitidők miatt – lehetetlenné vált az érvényes bajnokság megtartása, így  – a kormányosokkal egyeztetve – hosszú évek óta először úgy fejeződött be a bajnokság, hogy nem lehetett bajnokot hirdetni. A díjkiosztón így a megtartott 2 futam alapján az első három helyezett a szponzorok jóvoltából különdíjban részesült.

Ez a verseny volt az utolsó állomása az osztály éves Bajnoksági Sorozatának – mely túraversenyekből és pályaversenyből állt -, eredményhirdetésére is sor kerülhetett. A sorozat bajnoka ezúttal a Sirocco lett Cittel Lajossal a kormánynál, a második helyen Hónig Péter kormányozta Talizmán végzett, a bronzérem az idén 123 éves Kishamishoz és Hrehuss György csapatához került.

bajnokság részletes eredményei és a bajnoksági sorozat részletes eredményei a csatolt dokumentumokban találhatók.

Fotó: Mag Andrea


Csatolt képek:


Csatolt fájlok: