Optimistes vándordíjat alapított Hodács Lajos

A Hodács Composites EC, - Hodács Lajos - 2018-ban a HOOK Optimist gyártásának a 30. évfordulója alkalmából egy vándordíjat alapít. A Primus Cursus Vándordíj létrehozásának a célja, hogy az ifjúsági vitorlázásban, az Optimist hajóosztályban a kezdő feltörekvő versenyzőket motiválja és támogassa a további vitorlás versenyzésben való részvételre.

A vándordíj egyedi iparművészeti alkotás, amely az Optimist vitorlás hajót szimbolizálja, ötvözve a modern technológiai anyagok használatával. A Kísérő Díj a vándordíj mindenben megfelelő kicsinyített mása.

A vándordíjat az a magyar nemzetiségű személy nyerheti el az aktuális évi Optimist Magyar Bajnokságon, aki a résztvevő első bajnokságosok közül a legjobb. A vándordíj véglegesen majd azon sportegyesület tulajdonába kerül, amelynek első bajnokságos optimist versenyzői 2018-2028 közötti időszakban a legtöbbször nyerik el.

A vándordíjat a mindenkori Optimist Magyar Bajnokság díjkiosztó eseményén kell átadni. A vándordíj átadója az alapító, vagy megbízottja. A vándordíj mellé jár egy Kísérő Díj, amelyet a győztes megtarthat. Továbbá megkapja az alapító alábbi felajánlását: Ajándékutalvány 100.000.- Ft értékben, amely a Hodács Composites műhelyben levásárolható.

A mindenkori nyertes egy évig birtokolhatja a vándordíjat, amelyet a következő évi bajnokság előtt 15 nappal az alapítónak vissza kell juttatnia. A győztes feladata egy tábla elhelyezése a vándordíj talapzatára, amelyen az alábbiak szerepeljenek: évszám, a versenyző neve és klubjának neve. A Magyar Vitorlás Szövetség gondoskodik arról, hogy a Primus Cursus Vándordíjat, mint különdíjat a mindenkori Optimist Magyar Bajnokság versenykiírásában meghirdetéssék.