Optimist Csapatbajnokság - Zánka

Szeptember 25-26 között került megrendezésre immáron hetedik alkalommal a legifjabb vitorlázók, az optimist versenyzők csapatbajnokságára.

Az általunk kevésbé alkalmazott versenyzésforma, - melyben körmérkőzések során mérik össze tudásukat a négyfős csapatok - rendkívüli élmény a fiatalok számára, akik élvezik az új kihívás adta különféle taktikái fogások kipróbálásának lehetőségét. Az idei évben a júniusra kiírt versenyt szél hiányában szeptemberre halasztotta a rendezőség, melyre 10 csapat adta le nevezését.


A vasárnapi viharos szél miatt a tervezett 9 körmérkőzésből csak 8-at sikerült lebonyolítani, ebből hetet szombaton, ideális körülmények között, 3 beaufort erősségű keleti szélben, valamint egyet vasárnap, amikor is a futamok végén már a 30 csomót is elérte a viharos szél ereje, melyben azonban kiválóan helyt állt minden csapat. Minden egyes kör 5 futamból állt, melyeken egy-egy csapat mérte össze tudását, így összesen 40 futamon állhatott rajthoz minden induló a Zánka előtti vízterületen elhelyezett négyszög alakú pályán.


Az élen a BYC 1-es számú csapata, azaz Gyapjas Balázs, Gyapjas Zsombor, Vadnai Jonatán és Varga Dániel végzett a RIVE és KJAVSE közös csapata, azaz Pálmai Zsolt, Péch Lóránt, Cséby Flóra Hanna és Szalai Kóta előtt. A dobogó legalsó fokára a Kereked csapata, Bonifert Péter, Huber Péter Lél, Szilasi Farkas és Szilasi Fábián állhatott fel, míg különdíjat, a legfiatalabb csapatnak járó elismerést a RIVE 2-es számú csapata vehette át.


A két napos regattán kiváló taktikai csatáknak, nagyszerű csapatjátéknak és komoly harcnak lehettek tanúi az érdeklődők, s a lelkes szülők, akik egyben odaadó lelkesedéssel segítették is a rendezőség munkáját a regatta lebonyolításában.

 

Eszes Bernadett  -  MVSZ   OÉB/UB