OP Specialized Kupa 121 résztvevővel!

Sokan emlékszünk olyan évekre, amikor 40-50 fősre apadt a korábban szebb napokat is látott Optimist mezőny.

Szerencsére – és nyilván sok munkának köszönhetően is – ezek az idők elmúltak!

Az október elejei, de hideg és erős-szelesnek ígérkező időjárás nem szegte a magyar mezőny kedvét, sőt, még osztrák versenyzők is ellátogattak Fűzfőre, így összesen 121 résztvevővel indult az október 6-i első versenynap.

A mezőny mérete miatt kék és sárga csoportra osztott versenyzők az első versenynapon 20-25 csomó közötti szélben két futamot teljesítettek. A kiírás szerint további futam(ok) megrendezésére is lett volna még lehetőség, de az időközben 27 csomósra erősödő szél és a hideg időjárás miatt a versenyrendező Mohos Gábor partra irányította a mezőnyt. Miután a szél ereje – néhány gyengülést leszámítva – kitartott, másnap reggelre halasztott a rendezőség. Mindenkinek jutott virsli, így jóllakottan mehettek haza a versenyzők és edzőik is.

Szombat reggel még erősebb szél várta a mezőnyt, így parti elfoglaltságot keresett magának mindenki. A rendezők persze óránként mérték a szelet, és valamikor 12 óra körül felkúszott a D lobogó a kikötői árbocra, így vízre szaladt a mezőny.

Mindkettő csoportnak 2-2 futamot sikerült rendezni. A kék csoport második befutójára már elgyengült a szél, így a versenyzők jó része vontával érkezett a partra. Ekkor azonban még nem ért véget a nap! Először a Bárka Bisztró finom spagettijét fogyasztotta el a mezőny, majd következett a mindenki által várt és kedvelt fűzfői tombola. Az egyik Optimistet megtöltötte a sok Volvo, Specialized, Rooster ajándék, a Balatoni Bob bérletek, és az Intersport Síaréna Eplény napijegyei. A gyerekek nagyon örültek az ajándékoknak. Ez idő alatt a versenyiroda ideiglenesen átalakult: itt tartotta közgyűlését a Magyar Optimist Osztályszövetség.

Vasárnapra virradóra átestünk a ló túloldalára: elfogyott a szél…

Nagy nehezen aztán leterjedt a csőből egy kellemes 6-8, majd később 15 csomóig is megerősödő szél, ami éppen kitartott egy futamra.

A rajt körül itt már voltak izgalmak – sajnos sok versenyzőt kellett UFD-vel „díjazni”. Végül tehát egy döntő futammal összesen öt futam alapján állt össze a végeredmény az idei év utolsó ranglistaversenyén.

A verseny díjazottjai a verseny hivatalos időmérője, a Festina által felajánlott óráknak örülhettek, az abszolút 1. helyezett pedig egy Specialized kerékpárral térhetett haza.

Serdülő lány:

  1. Bodnár Hanna (BYC)
  2. Fehér Boróka (Balatoni YC
  3. Abdai Réka (SÉP)

Serdülő fiú:

  1. Bányai Attila (BYC)
  2. Verebély Mátyás (SVE)
  3. Borda Levente (SVE)

Ifjúsági lány:

  1. Sophie Schmidt (WSA)
  2. Kálmán Kornélia (BYC)
  3. Carra Chiara Lisa (BYC)

Ifjúsági fiú:

  1. Paul Kropfitsch (KYCK)
  2. Roman Egger (KYCK)
  3. Szabó Roni Oszkár (SVE)

 

A BS-Fűzfő Vitorlás Klubot és a verseny rendezését támogatták: Laguna Yacht Club, Specialized, Festina, Rooster, Volvo, Intersport Síaréna Eplény, Balatoni Bob

A versenyen készült fotók az alábbi linken találhatók:

https://drive.google.com/open?id=0BxsdAYFveT6DUlF2Z1VJWEY2dkE

A fotókat Kurucz Márton, Margitics Borbála és Novák Mária készítette.

Reméljük, hogy 2018-ban is legalább ennyi versenyző érkezik hozzánk!

Mohos Gábor
versenyvezető
BS-Fűzfő Vitorlás Klub


Csatolt képek:


Csatolt fájlok:

Támogatóink: