Olimpikonjaink Rióban: Cholnoky Sára

Az RS:X női szörf osztályban 2016 áprilisában a Palma de Mallorcán rendezett Trofeo Princesa Sofia EUROSAF versenyen elért 35. helyével a legjobb magyar női szörfös, Cholnoky Sára is olimpiai indulási jogot szerzett.

Sára 27 éves. Anyai ágon a történelmi magyar Cholnoky család leszármazottja, akik rengeteg sikeres, híres katonát, majd tudóst és művészt adtak Magyarországnak. Sasi pedig élsportoló.

Hosszú ideje meghatározó alakja a magyar szörf sportnak. 2006 óta versenyez és közel tíz éve hajt az olimpai RS:X osztályban.2008-ban U21-es Európa-bajnoki bronzérmes volt, 2009 óta pedig folyamatosan az osztály női magyar bajnoka.

2012-ben a cadizi világbajnokságon kvalifikációs szintet teljesített a londoni olimpiára, de végül a válogató versenyen alulmaradt, így akkor nem ő indulhatott az olimpiai játékokon.

A Palma de Mallorca-i olimpiai szintteljesítés viszontagságairól szóló riportot olvashattunk vele és Utassy Loránddal az Index online magazinban: http://index.hu/sport/2016/04/18/cholnoky_sara_szorf_rio_olimpia_kvota_interju_utassy_lorand/

Nevelőedzője Körtvélyesi Miklós, majd edzője Utassy Loránd (szövetségi kapitány, Magyar Szörf Szövetség), aki Rióban is segíti a versenyzését.

Sasinak elsősorban erős, egyenletes szélben van esélye jó szereplésre, de papírforma alapján nem várható az élmezőnybe.

A Riói Olimpián 26 nemzet női szörfösei versenyeznek.

Fotó: Jesus Renedo


Csatolt képek:

Támogatóink: