Olcsi és Domi újra világbajnokok!

Tizenkettedik alkalommal lett világbajnok a Repülő Hollandi hajóosztályban a Majthényi Szabolcs - Domokos András páros, a balatonföldvári Spartacus Vitorlás Egylet versenyzői. A magyar kettős az ezüst világbajnoki vándordíj mellé a súlyos tömör ezüst sombrerót is megnyerte - ez a különleges trófea azt a párost illeti, amely a két legrosszabb futameredménye kiejtése nélkül is a legjobb eredményt éri el.

A 102 hajó részvételével az olaszországi Scarlinoban megrendezett vb utolsó, szombati napjára is maradt izgalom bőven. Az utolsó, kilencedik futamot nyolc pont előnnyel kezdték Majthényiék a (kiesőkkel számítva) második helyen álló Schwarz-Kirst páros előtt, és mivel a három döntő futamból is volt egy második kieső, így egy feladatuk volt csupán: a német hajó előtt kellett végezniük az utolsó futamban.

A csata már a rajt előtt megkezdődött, a magyar páros aztán az első cirkálószakaszban is biztosan vezetett, ötödikként vették az első bóját, a németek huszadikként kerültek. Innen már kicsit nyugodtabban lehetett vitorlázni, figyelni a többiekre is, ezzel meglett a futam második hely, a németek tizennyolcadikak lettek, a dán Jorgen és Jakob Bojsen-Möller páros pedig nyert. Ezzel a dánok feljöttek az összetett 3. helyre. A 2017. évi  világbajnok tehát Majthényi Szabolcs és Domokos András lett, az ezüst a német Hans-Peter Schwarz – Roland Kirst, a bronz pedig a dán Jorgen és Jakob Bojsen-Möller párosnak jutott.

A világbajnoki címet szerzett Majthényi, Domokos páros mellett minden induló magyar egység a 16 nemzet 102 hajóját tömörítő mezőny első felében végzett.
A Ziegler János – Czeizel Balázs kettős a 18., a Gáborjáni-Szabó Gábor – Argay Béla duó a 22. helyen végzett.
A Süli András – Papp Dávid egység a 28., a Dr. Tenke Péter – Dr. Polgár Csaba páros a 48. lett.

(SVE media)

Eredménylista letölthető pdf fájlban a mellékletből

A Majthényi Szabolcs - Domokos András kettős huszonkét év alatt 12 FD világbajnoki és 5 Európa-bajnoki címet szerzett, és amikor nem győztek, azokban az években is gyűjtöttek még 7 VB vagy EB érmet. Részletes eredménylistájuk a mellékletben.


Csatolt képek:


Csatolt fájlok: