O’pen Skiff Európa Kupa, először a Balatonon

Az Open Skiff Eurochallenge következő helyszínének május 30. és június 2. között Balatonmáriafürdő ad otthont. Hét ország közel hetven versenyzője száll vízre a Balaton nyugati medencéjében az itthon is egyre népszerűbb ifjúsági hajóosztályban. 

A 2015-ben alapított Balatonmáriafürdői Vízisport Egyesület évről évre töretlenül fejlődik és egyre komolyabb hazai és nemzetközi sikereket ér el RS Feva és O’pen Skiff hajóosztályokban.  

Már 2020-ban sikerült elnyerniük az O’Pen Skiff osztály Európa bajnokságának rendezési jogát, ám azt akkor a nemzetközi covid helyzet meghiúsította. Az idei évben újra induló versenysorozatot 4 helyszínen Garda tó, Balaton, Balti tenger, St. Tropez - rendezik meg. A rendező országokat pályázat útján választotta ki a nemzetközi szövetség. 

 

Az elmúlt hónapok szervezőmunkájának és elkötelezett támogatóinknak köszönhetően olyan versenyt tudunk rendezni, ahol a sportértékű vitorlázás mellett a parti kísérőprogramok is maradandó élményt nyújtanak majd az indulók számára. Mindent megteszünk azért, hogy az ide látogató versenyzők színvonalas regattán vehessenek részt és amennyire ilyen rövid idő alatt lehetséges, megismerjék országunkat – mondta Tósokyné Cserép Andrea, a BMF VSE klub elnöke 


A legtávolabbról érkező versenyző Indiából látogat hazánkba, de szép számmal érkeznek olasz, lengyel, német, francia, ukrán egységek is. A magyar színeket 18 egység képviseli majd. 

Május 30-án felméréssel és edzés nappal veszi kezdetét a rendezvény, a következő 3 napban pedig 9 tervezett futam vár a versenyzőkre a Balatonmáriafürdő előtti vízterületen. 

Az eredményekről és a napi eseményekről a Hunsail.hu is beszámol majd. 

 

További információ: 
 
web: www.bmfvse.hu 
Facebook: https://www.facebook.com/bmfvse  

e-mail: bmfvse@bmfvse.hu

A Honvédelmi Minisztérium és a Nemzeti Sportügynökség Zrt. által támogatott verseny.