Nem jött be az erős szél Gyapjaséknak

Keddi két erős szeles futam után a magyar hajó négy futam után a 11. helyen áll Miamiban.

Az előrejelzéseknek megfelelően az első napinál lényegesen erősebb szélben rendezték a miami világkupa-forduló második versenynapját – szintén két futammal. A férfi 470-es mezőny délután versenyzett, a 14 órás rajtra már 17-20 csomó fújt, a második futamra pedig tovább, 23-24 csomóra is erősödött a szél ereje. "Ráadásul a part felől, így elég pöffös és forgolódós is volt" - mutatta a nehezítő körülményeket Gyapjas Balázs.  "Nem volt kifejezett jó nap nekünk, tudtuk, hogy nehéz lesz, de kicsit több szerencsénk is lehetett volna. Amúgy nem volt olyan rossz, mint ami az eredményekből elsőre látszhat."

A számukra az előző két futaménál kedvezőtlenebb körülmények között a Gyapjas Balázs és Gyapjas Zsombor több helyet is hátrébb csúszott az elért 23. és 19. helyekkel. Így az összetett listán négy futam után a 11. pozícióban tartózkodnak. Az erős szélben egyből előre jöttek a görögök, a korábbi európa-bajnok Mantis-Kagialis kettős nyerte a harmadik futamot, majd az ausztrálok a negyediket. Ezzel a görögök 3 futam után az élen álltak, de a következő menet 6. helye után a második helyre szorultak a svéd Dahlberg-Bergström kettős mögé. Feljöttek az ausztrálok is, a 4. helyen állnak a keddi 6. és 1. helyeikkel. A harmadik pozícióban a japán Doi-Kimura egység tartózkodik.

A második nap összefoglalója

"Így sikerült, kár lenne ezen túl sokat agyalni, szerdán is ilyen idő várható, megpróbálunk jobban menni, utána  meg gyengébb szeles napok jönnek, ami nekünk kedvezőbb."

részletes eredményeket itt lehet nézni.

Korábbi cikkeink a miami világkupa-fordulóról:

GYAPJASÉK A 3. HELYEN AZ ELSŐ NAP UTÁN MIAMIBAN

HÉTFŐN KEZDŐDIK GYAPJASÉK IDEI ELSŐ IGAZI FELKÉSZÜLÉSI VERSENYE, A MIAMI VILÁGKUPA-FORDULÓ

Szöveg: Molnár Csaba / Magyar Vitorlás Szövetség

Fotó: Pedro Martinez / Sailing Energy