Spéci Audik, meglepetések - mindenki jöjjön Keszthelyre és Füredre!

Mindenkihez közelebb hozzák az 50. Kékszalag Erste Nagydíj szervezői a vitorlázást: a Kékszalag Roadshow keretében mindenki megismerkedhet ezzel a sporttal és magával a versennyel és a vitorlázással. Még azok is, akik nem vitorláznak. Most hétvégén szombaton először Keszthelyen, majd vasárnap Balatonfüreden lesz a Kékszalag Roadshow.  

Az 50. Kékszalag Erste Nagydíj szervezője, a Magyar Vitorlás Szövetség és a támogatók fontos célja, hogy a jubileumi esemény híre mindenkihez eljusson és azok is megismerjék a Balaton és a vitorlázás ünnepeként ismert Kékszalagot, akik eddig nem érdeklődtek a Balaton és a vitorlázás iránt. A rendezvénysorozat célja, hogy szárazföld eseményen is látható legyen, miről is van szó. A szervezők további célkitűzése, hogy a versenyen indulók száma, a rekordnak számító 600 hajó fölé emelkedjen. Illetve kiemelt figyelmet szeretnének fordítani a hajósok és a verseny biztonságára.  A Kékszalag Roadshow-ról itt olvashat részletesen

Mi lesz szombaton Keszthelyen és vasárnap Balatonfüreden?

Kékszalag Roadshow először Balatonlellére látogatott el az elmúlt hétvégén, a második állomás pedig a Keszthelyi Yacht kikötő, ahová június 30-án - azaz most szombaton érdemes lesz ellátogatni a különleges programok és ajánlatok miatt. Az érdeklődők megismerkedhetnek többek között a Kékszalag történetével egy mini kiállítás keretében, de sokat megtudhatnak a vitorlázásról is. Kékszalag Roadshow keszthelyi rendezvényén szóba kerül például az 50. Kékszalag Erste Nagydíj fő támogatója, az Erste "Higgy magadban és légy ott az 50. Kékszalagon" című pályázata, amelynek keretében bárki jelentkezhet a versenyen elinduló 11 profi hajóra. Érintettek mesélnek majd a Kékszalag kihívásairól, a legnehezebb, legvidámabb, legkönnyebb versenyről.  Ahogy már említettük, a Magyar Vitorlás Szövetség és a verseny szervezői kiemelten kezelik a biztonságot, ez Keszthelyen különösen fontos: az éjszakai fények alkalmazása, a verseny biztonságáért felelő Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ) által végzett feladatok is napirendre kerülnek. A következő évek és évtizedek Kékszalagjainak versenyzőiről, azaz utánpótláskorú fiatal vitorlázókról, a Magyar Vitorlás Szövetség (MVSz) Vitorlás Suli programjáról és a gyerekeket a vitorlázással megismertető GO BOATING napról is lesz előadás Keszthelyen.

Keszthely után vasárnap - július 1-jén - Balatonfüreden "áll meg" a Kékszalag Roadshow. Előadás tartanak "Klasszikusok és rohanógépek – kormányosok a fedélzeten" címmel ismert vitorlázók, köztük Czittel Lajos, Nagy R. Attila  és Kaiser Kristóf. Beszélnek majd a klasszikus hajók karbantartásáról, felkészítéséről, fejlesztéséről, a "rohanógépek" szerkezetéről, fejlesztéséről, a legizgalmasabb Kékszalagról, a nemzetközi eredményekről, a magyar gyártású hajók esélyeiről és a külföldi hajók átalakíthatóságáról is. A balatonfüredi eseményen a Kékszalag technikai hátteréről, a rajtról, a helyezkedésről, az előző este megrendezett Ezüst szalag tapasztalatairól, a nevezésről és a már említett, erstés Higgy magadban! pályázatról is információkat kapnak az érdeklődők.

Lehetőség lesz előnevezésre is a Kékszalag Roadshow állomásain, ezzel a szervezők szeretnék megkönnyíteni a vitorlázók részvételét a jubileumi versenyen.  A helyszínre látogatók találkozhatnak az új Audi A6-os és A7-es modellekkel is, utóbbival egy rövid tesztvezetésre is lehetőség lesz. A Kékszalag Roadshow állomásain regisztráló érdeklődők között pedig egy egész hétvégére szóló Audi A6-ossal való tesztvezetést sorsolnak ki. A Generali Biztosító jóvoltából lehetőség lesz a helyszínen hajóbiztosítást kötni, és a biztosításokról informálódni.

A Roadshow helyszínein a Kékszalag jótékonysági programja is bemutatkozik: a versenyzők egy második kék szalag megvásárlásával az Autistic Art Alapítványt támogatják. A támogatói kék szalagot Varga Máté, autizmussal élő alkotó grafikája díszíti.

Kékszalag Roadshow helyszínei és kikötői:

  • Június 30. 12:00-21:00 – Keszthely, Keszthelyi Yacht Kikötő 

  • Július 1. 15:00-21:00 Balatonfüred, Vitorlás tér

  • Július 7-8.  Alsóörs, Alsóörs Marina (szombat 12:00-21:00 / vasárnap 10:00-17:00)

    Alsóörsön a Balatoni Hajózási Zrt. szervezésében a Bahart Regatta is várja a hajósokat. A versenyek rendezését a Magyar Vitorlás Szövetség biztosítja. A sorozat pedig kiváló lehetőség azok számára is a Kékszalagra történő felkészüléshez, akik nem járnak gyakran versenyekre.

  • Július 14-15. – Balatonkenese, Balatonfői Yacht Club (szombat 12:00-21:00 / vasárnap 10:00-17:00)

A programokat és információkat folyamatosan frissítjük az egyes állomások Facebook-esemény oldalain

Az Erste Bank „Higgymagadban és legyél ott” pályázatáról pedig itt lehet többet megtudni: http://www.erstehiggymagadban.hu/

Várjuk szeretettel a Kékszalag Roadshow állomásain és július 26-án a rajtvonalon!

A június 30-i keszthelyi és a július 1-jei balatonfüredi részletes program a csatolt fájlban (docx) található.  

Fotók: Szántó Áron - Magyar Vitorlás Szövetség


Csatolt képek:


Csatolt fájlok:

Támogatóink: