Irány Balatonlelle!

Az 50. Kékszalag Erste Nagydíj szervezői idén megrendezik a Kékszalag Roadshow-t, amelynek keretében mindenki megismerkedhet a versennyel és a vitorlázással. Azok is, akik nem vitorláznak. Az első állomás Balatonlelle, ahová június 23-án és 24-én érdemes  ellátogatni. 

Fontos célként tűzték ki az 50. Kékszalag Erste Nagydíj szervezői, hogy minél több emberhez eljusson a jubileumi esemény híre és azok is megismerjék a Balaton és a vitorlázás ünnepeként ismert Kékszalagot, akik nem vitorláznak. Lényeges cél az is, hogy a versenyen indulók száma, a rekordnak számító 600 hajó fölé emelkedjen. Illetve kiemelt figyelmet szeretnének fordítani a hajósok és a verseny biztonságára. Ennek érdekében a Magyar Vitorlás Szövetség (MVSz) együttműködő partnereivel közösen szervezi meg a Kékszalag Roadshow-t a Balaton körül, így Európa leghosszabb és legrégebbi tókerülő vitorlásversenye a szárazföldön is bemutatkozik. A Kékszalag Roadshow-ra négy hétvégén keresztül öt helyszínen kerül sor a tó körül. A Kékszalag Roadshow-ról itt olvashat részletesen

Kékszalag Roadshow első állomása a balatonellei BL Yachtclub, ahová most hétvégén, június 23-án szombaton és 24-én vasárnap érdemes ellátogatni. 

Kékszalag Roadshow helyszínei és kikötői: 

  • Június 23-24. – Balatonlelle, BL YachtClub 

    Kékszalag Roadshow Balatonlellei állomásán a BL Yacht Clubban a családokat is várják! Június 24-én vasárnap 10:30-11:30 között MintaPinty Zenekar koncertje indítja a napot, emellett egész nap játékok, kézműves foglalkozás (hajóépítés) és bolond bringák várják a látogatókat! 

  • Június 30. – Keszthely, Keszthelyi Yacht Kikötő

  • Július 1. – Balatonfüred, Vitorlás tér

  • Július 7-8. – Alsóörs, Alsóörs Marina

    Alsóörsön a Balatoni Hajózási Zrt. szervezésében a Bahart Regatta is várja a hajósokat. A versenyek rendezését a Magyar Vitorlás Szövetség biztosítja. A sorozat pedig kiváló lehetőség azok számára is a Kékszalagra történő felkészüléshez, akik nem járnak gyakran versenyekre.

  • Július 14-15. – Balatonkenese, Balatonfői Yacht Club

A programokat és információkat folyamatosan frissítjük az egyes állomások Facebook-esemény oldalain

Az Erste Bank „Higgymagadban és legyél ott” pályázatáról pedig itt lehet többet megtudni: http://www.erstehiggymagadban.hu/

Várjuk szeretettel a Kékszalag Roadshow állomásain és július 26-án a rajtvonalon!

Fotók: Szántó Áron - Magyar Vitorlás Szövetség


Csatolt képek: