Négy futam fért bele az összevont cirkáló bajnokságon

A múlt héti összevont cirkló bajnoki versenyt a Talizmán, a bajnoksági sorozatot pedig a Nemere II. nyerte.

Az augusztus utolsó napjain rendezett összevont cirkáló bajnokság első napján halasztás volt egészen délután 4-ig, amikor a szélerő többszöri mérését követően az versenyvezető a másnapra halasztás mellett döntött. Másnapreggel rövid halasztás után a flotta kihajózott és nem sokkal dél előtt elrajtolt az első futam. Fél óra után azonban a szél annyira leállt, hogy a futamot törölni kellett, majd ismét parti halasztás következett. A Dániel Gábor vezette versenyrendezőség remek érzékkel kora délután kivitte a mezőnyt a vízre, ahol sikerült 1 rövidített futamot lebonyolítani a 9 hajós mezőny számára. (A mezőnyből mindenki legnagyobb sajnálatára hiányzott a Sirocco, amely korábban még sosem hagyta ki ezt a versenyt, valamint a Daruvár amelynek nem sikerült teljes legénységet kiállítani a versenyre. (A flottából két további „igazoltan” volt távol, felújítás alatt vannak.)

A bajnokság harmadik napjára megérkezett a front, így rögtön kiindult a mezőny a kikötőből és kora délutánig 3 remek erős szeles futamot sikerült rendezni. Ezekben a futamokban rögtön feléledtek a 40-esek, ez a nap inkább az ő szelük volt. Szombat délutánra elérte a bajnokság a minimálisan előírt futamszámot.

Az utolsó nap a már „szokásos” halasztással kezdődött. Késő délelőtt még volt egy próbálkozás, a mezőny kiment a vízre, de szél hiányában 4 érvényes futammal délben véget ért a verseny.A bajnokságot a Talizmán nyerte a Tabu és a Nemere II. előtt.

Az Összevont Cirkáló Bajnoksági sorozatát - amely a flotta éves teljesítményét és aktivitását is értékeli - a Nemere II. nyerte, a második a Talizmán lett, a dobogó harmadik fokára a Tabu állhatott.

Fotók: Mag Andrea

A bajnokság végeredménye és a cirkálók idei versenysorozatán összetett eredménye a csatolt fájlokban található.


Csatolt képek:


Csatolt fájlok:

Támogatóink: