Nagy Bendegúz 7. lett a máltai Euromed versenyen

Sokat edz külföldön, a 2017. évi Optimist magyar bajnok Nagy Bendegúz (BYC). Az őszi-téli hópnapokban is több alkalommal készült komoly ellenfelekkel együtt Máltán, így az eredményei is egyre javulnak. Ezúttal december 15. és 21. között a Malta Young Sailors Club által rendezett Euromed 2017 regattán 111 hajós mezőnyben végzett a 7. helyen!

Az erős nemzetközi mezőny mellett komoly próbatételként végig nagy hullámokat hozó erős, 20-22 csomós szél fújt. A futamokon Bende eredményei  a tízfutamos versenyen folyamatosan javuló tendenciát mutattak, miközben valamelyest a szerencsével is hadilábon állt. A második futamban begyűjtött korai rajtaja miatt a selejtezőkből később benn maradt az összetett pontszámában egy 26 hely is. Futameredményei: Selejtezők: 8., (UFD), 8., 4., 2., 26., 3., majd a döntő futamokon: 4., (8.), 2. 

Még két magyar optimistes indult a versenyen. Kis-Szölgyémi Soma 37. lett az 56 hajós Arany Flottában. Csekovszky Mór pedig a selejtezők után az Ezüst Flottában folytatta és ott 35. helyen végzett.

Csatolt képek:

Támogatóink: