MVSz Közgyűlés

Május 19-én este lezajlott a Magyar Vitorlás Szövetség közgyűlése. A tagság - küldöttei révén - elfogadta az MVSZ szakmai és pénzügyi beszámolóját. A szakmai beszámoló keretében a résztvevők megnézték a Vitorlásbálon és a Budapest Boat Show-n is vetített, az X-Trame Stúdió által készített kisfilmet a 2010-es év sikereiről. A rövid összefoglaló ezúttal s sikert aratott. (A kisfilm megtekinthető a YouTube-on : http://www.youtube.com/watch?v=LgFF9CXSPiY .

A Közgyűlés meghallgatta a Felügyelő Bizottság értékelését. Hozzászólás nem hangzott el. Wossala György az Elnökség részéről szóvá tette, hogy az Alapszabály korábbi módosítása, amely lehetővé teszi, hogy a több, mint egy szavazattal bíró tagegyesületeknek elegendő egyetlen képviselőt küldeni, akiz az egyesület teljes szavazati erejével voksol. Így a három legnagyobb klub, az összesen közel száz szavazattal bíró BYC, Spartacus és TVSK akár önmagukban eldönthetnének kérdéseket. Ez kedvét szegi a kis egyesületeknek és többek között ezért jönnek el kevesen a Közgyűlésre.

 

A Közgyűlés egyenként megszavazva a Magyar Vitorlás Szövetség Örökös tagjai közé emelte az Elnökség által javasolt három nagy egyéniséget. Örökös tag lett Ugron Gábor, a Magyar Vitorlás Jacht Szövetség második elnöke (1932-1942), a nemrégiben elhunyt legendás füredi vitorlázó, a Kékszalag győztes id. Berta Lajos és az idén ötven éves  Velencei-tavi vitorlázás hetvenes-nyolcvanas években volt fénykorának egyik főszereplője Vincz Tibor.

 

A Közgyűlésen mindezeken kívül egyetlen fontos felszólalás hangzott el: Verebély Tibor ezúton is tájékoztatta a tagságot, hogy a Vihar online nevezési rendszert idén már a tagegyesületek is használhatják versenyeik rendezéséhez. Ehhez az MVSZ titkárságán igényelhetnek jelszót.

 

 

 

 

Támogatóink: