Mit történt Barcelonában?

Barcelonában készültek a szezonra a Spartacus 29er-rel versenyző sportolói. A Hunsail.hu-val pedig megosztottak pár részletet. 

A múlt héten Barcelonában alapozással folytatta a felkészülését a Spartacus Vitorlás Egylet 29er-es csapata. A Jeney - De Jonghe páros és a Kocsis - Pavlik kettős legutóbb november végén járt a spanyol városban, utóbbiak pedig decemberben Kinában szerepeltek a World Sailing világbajnokságon, így nem sok pihenőjük volt.

Barcelonában meleg volt, de jó széllel, így hat napot vitorláztak. Az első két napban a Lászlófy ikrek kormányozta hajóegységeken látszott a több kihagyás, de aztán utóbbiak is fölvették a megfelelő fordulatszámot. 

A szárazföldön, pontosabban a konditeremben a spartacusos vitorlázók új barátja lett az ergométer, amelynek használata másnapokon sajgó izmokat eredményezett.

"Fájdalmas, de hasznos ismeretség ez, ahogy a falmászás is, ahol simára radíroztuk az evezőpad által a tenyerünkön keletkezett hólyagokat" - számolt be Goszleth Marcell, a SVE edzője. Az idei forgatókönyv szerint a következő állomás a február közepén sorra kerülő Eurocup-forduló vár a 29-er-es csapatra, amit Barcelona közelében, El Balis-ban rendeznek. 

Fotók: Goszleth Marcell

Támogatóink: