Minden hajóosztályban érvényes a nagyhajós bajnokság

Újabb három futamot rendeztek a Nagyhajós Bajnokság minden pályáján, így az összes hajóosztályban érvényes a bajnokság. A 30-as cirkálók mezőnyében négy és fél olimpia is "pályán van".

A csütörtökihez csaknem teljesen hasonló körülmények között futott le a pénteki 3 futam is, azaz reggel biztató 9-12 csomós szélben vágtak neki a mezőnyök a futamoknak, majd némi gyengülést követően a harmadik futamok is stabil szélben zárultak. Egyetlen osztálynak kellett futamot rövidíteni, az Alfa pályán a Sudár Sport mezőnyének második futama ért célba hamarabb.

A Bravo pályán négy és fél olimpia is jelen van: a 30-as cirkálók (schaerenkreutzerek) mezőnyében a Reguluson Ian Ainslie - ő három olimpiát jegyez (Barcelona 1992, Atlanta 1996 és Sydney 2000) - kormányzása mellett Érdi Mári is tagja a három tagú csapatnak - ő egyelőre másfélnél tart, azaz egy részvétellel (Rio 2016) és egy megszerzett kvótával (Tokió 2020) rendelkezik. Ez meg is látszik az összetett eredményen: egységük a hat futamból ötöt megnyert és egy második helyet futott, ezzel meggyőzően vezetnek a Mágia és az Aurora Group Team (Kékmadár) előtt.

A pályákon emelkedett az adrenalinszintje is, amíg az óvási bizottságnak az első napon kettő, a második már öt beadott óvást kellett letárgyalnia.

 A részletes eredményeket itt lehet nézni.

Fotók: Szántó Áron / Magyar Vitorlás Szövetség


Csatolt képek: