Mi történt a hajóosztályokkal? - Mozgalmas évet zárt a Sudár Regatta flotta

A 2021-es év nagy aktivitást hozott a Sudár Regatta mezőnyben. Már a szezonkezdés erősen indult, a májusi versenyeken (Évadnyitó, Pünkösdi Regatta) 9-9 egység állt rajthoz - kezdte beszámolóját Békés Mikós (Béka) osztálykapitány. 

„Mondhatnánk, hogy persze, a túraversenyek népszerűek, de a májusi Kenese ODT-n 7, míg a júniusi Kereked OD fordulón is összejött 8 egység.  A Fehér Szalagon 10 egység állt rajthoz, szoros verseny alakult ki az élmezőnyben, az első három egység másfél percen belül ért be a célba. Kékszalag. Sőt: A KÉKSZALAG: A Szörényi Gábor kormányozta SzázxSzép nagyon betalált az első szakaszba, a kenesei pályajelet abszolút 53. helyen vette. A versenyen 17 egység állt rajthoz, és végül 12 érvényesen teljesítette is az extrém gyengeszeles versenyt. Első helyen ért célba a Főszél Lovas Sándorral és csapatával, második lett a SzázxSzép, harmadik a Joystick (kormányos: Fülöp Béla). Augusztusban került megrendezésre a Füredi ODT, ahol 9 hajó képviseltette magát, és egyetlen érvényes futam alapján a Gé. győzedelmeskedett" - folytatta. 

Az összegzésből kiderül továbbá, hogy a Magyar Bajnokságon 11 hajó állt rajthoz. Magyar Bajnok 2021-ben is a Pontilla lett Vígh András kormányzásával, második 2021-ben is a Gömbös Lóránd által kormányzott Josephine, míg a Kiskovács Kovács Zoltán kormányzásával a harmadik helyet szerezte meg.  

„A Félszigetkerülő hagyományosan népszerű a Sudár Regattás mezőnyben. A versenyt Pál Gaszton csapata, a Gé. nyerte, második lett az Öreg, harmadik a Főszél, és szezonvégi meglepetésként a Szüreti Regattán is összejött 12 hajó, a versenyt szintén a Gé. nyerte. Hagyományteremtő szándékkal a szombati befutó utánra szervezett Szüreti Koccintás” elnevezésű Sudár Regatta baráti találkozón szinte minden egység részt vett, így kiváló hangulatban, közösen poharazott népes csapatunk" - írja Békés Miklós. A hagyományos versenyeken túl meg kell említeni azt is, hogy 2021 tavaszán az Egykezes Klasszikus szóló versenyen a 62 induló között felbukkant három Sudár Regatta is. Pál Gaszton a Gé. fedélzetén az előkelő abszolút 15. helyen ért célba, éppen csak megelőzve a 16. helyen beérkező Nagy Attilát (Tobago), Báti Péter a Vigasszal pedig a 35. helyen futott be.

Az osztálykapitány a 2022-es évről a következőt mondta: bízunk benne, hogy a Sudár Regattában vitorlázó egységek lelkesedése ebben az évben is kitart."  

Fotók: Sudár Regatta Osztályszövetség