Mi lesz a sportorvosikkal? Válaszol az MVSZ

Sok okmány és engedély járt le a koronavírus-járvány során elrendelt veszélyhelyzet alatt, de a rendkívüli körülmények miatt jogszabály-módosításnak eredményeként időt kaptak az érintettek. Igaz ez a vitorlásversenyek jelentős részén előírt sportorvosi engedélyekre is. 

 Egy tavaly decemberben hozott rendelet - 674/2021. (XII.3.) számú kormányrendelet - alapján a helyzet most a következő: 

  •  A 2020.11.04. és 2022.06.01. között lejáró sportorvosi engedélyeket az MVSZ a VIHAR-rendszeren keresztül manuálisan a 2022. évi versenyengedély elfogadásával együtt hosszabbítja meg 2022. július 31-ig. Azaz a veszélyhelyzet lejártát követő 60 napos intervallum végéig. 

A sportorvosi engedélyt az Országos Sportegészségügyi Intézet OSEI) honlapján a „Sportorvosi engedély ellenőrzés” menüpontjában,

 Holczhauser András főtitkár azt mondta: "Ha a következő időszakban változik a helyzet, például a veszélyhelyzetet meghosszabbítják, ezáltal a lejárt okmányok, engedélyek még hosszabb ideig érvényben maradhatnak, akkor a természetesen MVSZ is lépni fog és meghosszabbítja az sportorvosikat. 

 A Magyar Vitorlás Szövetség a versenyzők egészségének védelme érdekében - a jogszabályi helyzet ellenére - azt javasolja minden versenyzőnek, ha teheti, hosszabbítsa meg a sportorvosi engedélyét. 

 

Támogatóink: