Melges 24 VB: Futamgyőzelem desszertnek

Helsinkiben pénteken egyetlen utolsó futammal és magyar futamgyőzelemmel ért véget a 20. Melges 24 világbajnokság. A világ egyik legnépszerűbb sporthajó osztályának jubieumi VB-jén 15 nemzet 59 hajója versenyzett.

Világbajnoki 6. helyet szerzett a balatonföldvári FGF Sailing Team Bakóczy Róbert kormányzásával és Rozsnyay Domonkos, Takàcsy Kristóf, Takàcsy Levente, Buza Bence legénységgel. A Spartacus VE versenyzői futamgyőzelemmel zárták a világbajnokságot! A másik magyar egység a Csoltó Ákos vezette Seven Five Nine Tomai Balázzsal, Weöres Botonddal és Pesti Gáborral a 24. helyen végzett. 

Bakóczy Robiék nagyszerűen versenyeztek a nagyon változatos időjárási körülmények között rendezett 11 futamos versenyen. Kilenc futamban is az élmezőnyben végeztek, de sajnos a másodikban feketezászlós rajtnál kizárták őket, illetve a hetedik futamban egy nagy, akár a futam megszakítására is okot adó nagy szélforduló miatt kerültek vert helyzete és végeztek 46. helyen. A versenyen egy kieső futamot számítottak, így a zárásként elért győzelem csak desszertként vígasztalhatta őket. Kis szerencsével dobogós helyen végezhettek volna.

A verseny végeredménye ITT vagy letölthető pdf fájlban a mellékletből.

Fotó: Pierrick Contin


Csatolt képek:


Csatolt fájlok: