Melges 24 Európa Kupa a Garda-tavon

Vasárnap a Garda-tavon Riva del Gardánál véget ért a Melges 24 osztály versenye az Audi tron European Sailing Series 2014 negyedik eseménye. 11 nemzet 48 hajója versenyzett a remek gardai szélben négy napon át a 10 futamos versenyen. Öt magyar egység is részt vett a szokás szerint magas színvonalú regattán.

A Riccardo Simoneschi vezette olasz Audi tron csapat nyerte az Európa Kupa sorozat negyedik, gardai versenyét, megelőzve a tavaszi balatonfüredi Európa-bajnokságon győztes svájci Blue Moont, amelyet már korábbi állandó kormányosa, a baleseti sérüléseiből felgyógyult Flavio Favini kormányzott.

A magyarok közül a legjobban az FGF Sailing Team szerepelt Bakóczy Róbert kormányzásával. Robiék összetettben a 17. helyen végeztek, és hetedikek lettek az amatőr csapatok között. A Melges 24 osztályban külön is értkelik azon hajók szereplését, ahol nem ül a hajóban professzionista, fizetett versenyző.

Bujáky Attila és csapata a 21., Csoltó Ákosék a 23., Pomucz Tamásék a 24. , Milbich Andrásék  a 32. helyen végeztek, míg Gémesi Gyula és csapata a 33. helyen zárta a versenyt.

Az Audi tron European Sailing Series öt versenybőll áll. A tavaszi portorozsi nyitó eseményt követte a füredi MKB Bank Melges 24 Európa-bajnokság. A harmadik a Kieli Hét volt, a mostani rivai regatta pedig a negyedik. A sorozatot záró utolsó eseményére szeptember 19-21-én a hollandiai Medemblikben kerül sor.

A sorozat összetett eredménye még nincs fenn a honlapon, még csak két verseny utáni álláslátható.
http://melges24.com/europeansailingseries

Eredmények