Melges 24 EK: Továbbra is az élen

Medemblikben a Melges 24 European Sailing Series ötödik versenyének második napján is jól vitorlázott a balatonföldvári Spartacus VE csapata az FGF Sailing Team, így hat futam után is vezeti a mezőnyt. Bakóczy Robiék két 2. és egy 3. helyet értek el egy olyan napon, amikor mindhárom futamon más-más hajó ért elsőként célba. 

Két napsütéses időben és 7-10 csomós szélben lebonyolított futam után vastag felhőtakaróval megérkezett a sötétség, és a rendezőségnek bő órát kellett várnia az újabb rajttal, amíg a szél stabilizálódott. Hat futam után már kiesőt is számítanak, így a magyar hajó 7 ponttal áll az élen. Őket a holland Ronald Veraar csapata követi 10-zel, és a brit Carveth vezette hajó 14 ponttal. 

Csoltó Ákosék 6., 5. és 5. helyeken futottak be és összetettben ötödikek. Egy futamot is nyerő ukrán egység került eléjük Vaszil Gurejev vezetésével.

Vasárnapra két futamot terveznek,

Az FGF Sailing Team kormányosa Bakóczy Róbert érthető elégedettséggel nyilatkozott a második versenynap végén: "Már vitorláztunk itt, így a hely és a körülmények ismerősek. Az idő lehetne szebb is, de ma és tegnap is nagyon jó futamaink voltak. A három futamgyőzelemnek nagyon örültünk, de a közvetlen ellenfeleink a Kasbeke és a Gill Team is nagyon jók. Még egy nap van hátra és igyekszünk előttük maradni az élen. Nagyszerű ez a verseny közeledve  a sorozatot záró eseményhez Luinóban októberben, ahol az olasz csapatok is ott lesznek és még erősebb és szorosabb versenyre számíthatunk a Melges 24 európai ranglista végső helyezéseiért."

Össztett eredmény: http://deltalloydonk.org/wedstrijdinformatie/uitslagen/

A Melges 24 Európa Kupa sorozaton az első négy eseményen 88 csapat vett részt összesen, és az indulószám egyszer sem volt húsz alatti. A magyarok jól állnak az összetett listán. Annak ellenére, hogy a harmadik svédországi versenyt kihagyva csak a portoroz-i, a Garda-tavi futamokon és a Helsinkiben rendezett világbajnokságon vettek részt, a 88 hajós listán a 6. és a 11. pozícióban vannak.

A Melges 24 European Sailing Series hatodik, évzáró versenye Olaszországban Luinóban lesz október 13-15-én.

A European Sailing Series honlapja: http://melges24.com/europeansailingseries

FOTÓ: Jasper van Staveren / www.SailService.org