Melges 24 EK a trükkös Attersee-n

A Melges 24 osztály Európa Kupa sorozatának (European Sailing Series) második versenyét pénteken kezdte 9 nemzet 24 csapata, köztük két magyar egység.

Pénteken egyetlen futamot sikerült rendezni, szombaton a szélcsend miatt egyet sem. Vasárnap aztán négyet is lebonyolított a rendezőség, így kiesőt is számolhattak az összetett sorrendhez. Az Attersee az összes arcát bemutatta ezen a napon napsütéssel, zuhogó esővel és nagyon trükkös szeleivel. Aki járt ott, tudja, hogy a Balaton vagy a Velencei-tó a legrosszabb napján is elbújhat az Attersee mellett, a kiismerhettetlenül forduló és foltos szelek ügyében. A Melges 24 flotta ilyen napot fogott ki, de legalább meglett a verseny értékeléséhez szükséges futamszám.

A Bakóczy Róbert által irányított FGF Sailing Team az első napi gyengébben sikerült futam után - 12. hely - vasárnap egész jól megbirkózott a trükkös körülményekkel és végül az összetett versenyben az 5. helyen végzett.

A Csoltó Ákos által kormányzott D-One VSE csapat fordítva működött. Ők az első napon hoztak egy bíztató 5. helyet, de vasárnap rajtuk többnyire kifogott a tó. Bár az aznapi harmadik futamot megnyerték, a többiben balszerencsések voltak, így végül a 11. helyen fejezték be a versenyt.

Az élen az olasz Niccola Bertola csapata végzett egyenletes teljesítményüknek köszönhetően (futamgyőzelem nélkül), a német Kicker Schaefer, és a holland Ronald Veraar csapatai előtt.

Részletes eredménylista pdf fájlban letölthető a mellékletből.


Csatolt képek:


Csatolt fájlok:

Támogatóink: