Megválasztották az orfűi vitorlázás nagyköveteit!

Az Orfűi Vitorlás Egyesület október 28-i rendkívüli közgyűlésén az egyesület Örökös Tiszteletbeli Tagjának választotta Anka Attilát, Heinemann Istvánt, Székely Antalt és Fittler Miklóst. Az orfűi vitorlázás karizmatikus alakjai a jövőben, mint a Pécsi-tó vitorlázásának nagykövetei népszerűsítik a baranyai vitorlázást és annak színterét, Orfűt és a Pécsi-tavat.

Anka Attila 1999 májusa óta irányította az Orfűi Vitorlás Egyesületet, vezetése alatt számtalan fejlesztést hajtott végre a klub. A legnehezebb időszakban, a kétezres évek közepén sikerült egyben tartania a tó leengedése folytán válságos helyzetbe került klubot. Irányítása alatt olvadtak be a szörfösök a vitorlásklubba és szerepet vállalt a modellvitorlázók integrációjának elindításában is.

Heinemann István 1968-ban honosította meg a vitorlázást a Pécsi-tavon. A Kalóz flotta és az első verseny csakúgy hozzá köthető, mint a 11 éven keresztül rendezett Vásárhelyi Pál Vitorlás Emlékverseny. A Baranyai Vitorlás Szövetség, a Baranyai Vitorlázás című folyóirat alapítója, az első orfűi vitorlásiskola ötletgazdája és szervezője.

Székely Antal a legismertebb és legeredményesebb orfűi vitorlázó, a vitorlássport szöuli olimpikonja, sokszoros magyar bajnok és számtalan nemzetközi siker birtokosa. Pályafutása Orfűről indult és mint a település lakója elkötelezett a baranyai kistavas vitorlázás fejlesztése mellett. Jelenleg a megújuló orfűi vitorlássport szakmai irányítója az egyesület elnökségének tanácsadója.

Fittler Miklós az 50 éves orfűi vitorlázás legnagyobb kríziséből vezette ki a Pécsi-tó vitorlázóit, a telep és eszközök nélkül maradt klubot nem hagyta tönkremenni, sőt néhány év alatt telephelyet és eszközöket szerzett a vitorlázó közösségnek. Meghonosította az Optimist hajóosztályt és nagy létszámú Optimist ranglistaversenyeket hozott a Pécsi-tóra. Intenzív és szoros kapcsolatot ápolt az országos szakági szövetséggel.

Valamennyien korábban részesültek a „Baranya vitorlázásáért” díjban és ma is aktív szereplői a helyi vitorláséletnek. Az Orfűi Vitorlás Egyesület vezetőségének munkáját, mind az operatív döntések, mind a társadalmi képviselet és kapcsolatok terén segítik a jövőben, mint az orfűi kistavas vitorlázás nagykövetei.


Csatolt képek: