Megtartotta 2023-as éves rendes közgyűlését a Magyar Vitorlás Szövetség

Május 26-án, pénteken került sor a Magyar Vitorlás Szövetség éves rendes közgyűlésére. A kitűzött napirendi pontokat egyhangúlag fogadta el a testület, a közgyűlés utolsó napirendi pontjaként újabb örökös tagokat választottak a küldöttek.

Posztumusz Örökös Taggá választották a 2020-ban elhunyt Európa-bajnoki aranyérmes olimpikon vitorlázót, Pomucz Tamást. Őt a Spartacus Vitorlás Egylet jelölte a díjra. Majthényi Szabolcs megható szavakkal emlékezett Pomucz Tamásra.

A Balatoni Yacht Club javaslatára szintén Örökös Tagnak jelölték Fundák Györgyöt és dr. Zalai Gábort, dr. Dulin Jenő hosszan méltatta a két olimpikon vitorlázó életpályáját, kiemelve a magyar vitolás sportért tett jelentős eredményeiket.

A közgyűlésen megjelent küldöttek ellenvetés nélkül fogadták el a napirendben elhangzott beszámolókat. Szintén ellenszavazat és tartózkodás nélkül fogadták el Holczhauser András főtitkár beszámolóját a 2022-es évről és a 2023-as év szakmai és pénzügyi tervét.

Haranghy Csaba elnök tájékoztatta a megjelenteket a januári tisztújító közgyűlés óta eltelt időszakról és az újonnan felálló elnökség munkájáról.

Támogatóink: