Megjelent a Vitorlás Etikett film 2. fejezete

Ismét a fedélzetre szálltak a színészek, hogy újabb pontokat mutassanak be a vitorlázás illemtanából. Máté P. Gábor, Farkas Laura és Langer Soma ezúttal a kihajózással kapcsolatos etikett szabályokból mutatnak be néhányat, köztük van az egyik leggyakoribb és legfeltűnőbb, a pufferek bevételének szabálya is.

Sokaknak alapvető, ugyanakkor többen meglepődnek, amikor kinn hagyott pufferekkel hajózó vitorlást látunk. Ez az egyik alapvető szabály, amelyet a többi mellett bemutat a Magyar Vitorlás Akadémia és a Sailing Film kooprodukciójában készülő Vitorlás Etikett rövidfilmsorozat második része.

A filmben szereplő színészek közül Farkas Laura és Langer Soma jeleneteiben felhívják a figyelmet, arra is, hogy a manchaftnak miként kell segíteni az elindulást, illetve ki is a felelős a hajón. Az epizódban szó esik a motorhasználat mérsékléséről, a hullámkeltésről és a hajón való viselkedésről is, melyet részletesebben a következő részekben mutatnak majd be a film készítői.

Ebben részben helyet kapott a hajók közötti távolság megtartásának szabálya is.  De vajon illik-e távcsővel átnézni egy másik vitorláson napozó hölgyre? Máté P. Gábor erre is tudja a választ!