Megállapodtak a jubileumi Kékszalagról

A Magyar Vitorlás Szövetség és az Erste képviselői aláírták az idei, jubileumi Kékszalag támogatásáról szóló szándéknyilatkozatot.

Még egy lépéssel közelebb a Kékszalaghoz: a Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) elnöke dr. Kollár Lajos és Cselovszki Róbert, az Erste Befektetési Zrt. elnök-vezérigazgatója, a Tőkepiaci Üzletág vezetője a jubileumi, 50. Kékszalag támogatásáról írt alá szándéknyilatkozatot a Budapest Boat Show-n pénteken. A partnerség keretében - ahogy az elmúlt években is - az Erste Bank lesz a verseny névadó szponzora. A bank egyébként a Kékszalag mellett a gyerekeknek szóló Kékpántlika versenynek is a fő támogatója. 

Dr. Kollár Lajos közölte: „Évek óta kiváló az együttműködés az Erstével, a bank az idén is jelentős támogatással segíti Európa legrégebbi és leghosszabb tókerülő versenyét. Ez az együttműködés is hozzájárulhat ahhoz, hogy egy újabb rekord szülessen a versenyen. A szövetség reméli, hogy megdől az eddig nevezési rekord és több mint 600 hajó rajtol majd el 2018. július 26-án a Balatonfüredről. 

Cselovszki Róbert, az Erste Befektetési Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta: „Az Erste kiemelten kezeli a Kékszalagot és a gyerekek miatt természetesen a Kékpántlikát is. Nem pusztán támogatásról van szó, hiszen a vitorlázás felöleli mindazt, amit az Erste pénzügyi szolgáltatóként képvisel: a hagyományőrzést és az innovatív megoldásokat egyaránt.” 

A teljes sajtóközleményt itt olvashatja el. Címlapkép a 2017-es Kékszalagon készült. Forrás: Magyar Vitorlás Szövetség / Szántó Áron.