Medal Race-t nyert Zsombi!

Sail Melbourne

Vitorlás világkupa sorozat 1. verseny

  1. december 14-19. Melbourne

 

 

Az olimpiai hajóosztályok számára kiírt világkupa sorozat első állomásán, Melbourne-ben Berecz Zsombor a laser hajóosztályban az összetettben a hatodik helyen végzett, az utolsó napon megrendezett Medal Race versenyt pedig megnyerte!

 

A TeamProximo versenyzője, pekingi olimpikonunk, aki jelenleg a világranglista 25. helyén áll,  már ősz elején elkezdte a felkészülést a 2010-es versenyszezonra, és úgy tűnik, a legjobb úton halad. A laser osztályban 43 versenyző között a Medal Race előtt a kilencedik helyen állt, az egyik futamban sikerült egy második helyet is elérnie. Bejutott a legjobb tízbe, és pénteken megnyerte az utolsó futamot, a Medal Race-t, ahol dupla pont jár az eredményekért, így összetettben végül a hatodik helyet szerezte meg a világkupa sorozat első versenyén. Mindez az olimpiai hajóosztályok között hosszú évek után ez az első kimagasló eredmény, utoljára a kilencvenes évek elején a Nyári Gyula - Nyári Zsolt kettős vezette a ranglistát a 470-es hajóosztályban.

 

Zsombi rajthoz áll majd a világkupa sorozat további futamain is. Januárban Miami-ban, majd Palma de Mallorca-n, Hyeres-ben, Medemblik-ben, Kiel-ben és Weymouth-ban lesznek versenyek, a sorozat augusztusban ér véget.

 

Támogatóink: