Marseille: „ez nem a mi napunk volt”

Tíz helyet estek vissza a világkupa döntő harmadik napján Gyapjasék, de semmi sincs veszve, „holnap visszavágunk”.

A világkupa harmadik versenynapján a szerdainál kevésbé combos időjárásban három futam eredménye került a táblázatba, de a férfi 470-es mezőny valójában négy teljes futamot teljesített. „A befutó hajóra tették ki az érvénytelenítést az egyik futamban, így a teljes mezőny fullosan körbevitorlázta a pályát - eredmény nélkül” – mutatta, hogy nem volt könnyű a csütörtök sem Marseille-ben. Ráadásul Gyapjas Balázs szerint „nincs mit szépíteni, az nem a mi napunk volt”. A magyar hajó 21, 24. és 15. helyeivel tíz helyet esett vissza az összetettben és a 18. pozícióban zárta a napot. „De holnap visszavágunk.”

A nap 14-15 csomóval indult és 17-18 csomóig ment fel a szél ereje a futamok végére, „szép nagy másfél méteres hullámok közepette”. Az első két futamban nem nagyon találták a sebességüket, a harmadikban már kicsit jobb volt. „Ennél jobbat is tudunk, és reméljük fogunk is menni.”

A 7,5 órát vízen töltött mezőny vezetését átvette a Belcher-Ryan kettős két csütörtöki futamgyőzelemmel és egy második hellyel, mögöttük az eddig vezető spanyol hajó áll, majd a világbajnok francia Pepponet-Mion páros következik.

A Nacra 17 mezőnye csütörtökön négy futamot teljesített, a Virág-Molnár kettős megőrizte a helyezését, így továbbra is a 21. helyen tartózkodnak.

részletes eredményeket itt lehet nézni.

Szöveg: Molnár Csaba / Magyar Vitorlás Szövetség

Fotó: Jesus Renedo, Pedro Martinez / Sailing Energy / World Sailing

Korábbi cikkeink a világkupa döntőről:

VILÁGKUPA DÖNTŐ, MARSEILLE: BOMBAMEZŐNYBEN KÖZEPES MENET

GYAPJASÉK MEGFELEZTÉK A HELYEZÉSÜKET A VILÁGKUPA DÖNTŐN

Támogatóink: