Mári ma gödörbe lépett

Van ilyen. Többhetes fárasztó erősszeles edzés, egy kitűnő Világkupa szereplés és a remek első nap után ma Aucklandben az ifjúsági világbajnokság második versenynapján Érdi Márinak fekete napja lett. A gyenge, forgolódó szélben a napi első, egyébként harmadik futamon nem találta meg jól a ritmust a vízen és 15. helyen ért célba a 47 nemzet legjobb U19 korosztályos lány Laser Radial versenyzői alkotta mezőnyben. 

Ahogy az lenni szokott, az első baj hozta a másikat. A továbbra is gyenge szélben a negyedik futamon feketezászlós szigorított rajtnál a kínai és az orosz versenyzővel együtt őt is vonal fölöttinek ítélte a rendezőség, így ebből a futamból pedig kizárták. A negyedik futam után már kiesőt is számolnak, és ezzel együtt Mári az ötödik helyen áll az összetett listán a második nap végén.

Mári szavai a verseny honlapján megjelent cikkben: "Akad itt néhány nagyon jó ellenfél, de azt nem hitttem volna, hogy forgolódos szélben képes vagyok ilyen rosszul menni."

A verseny összesen kilenc futamra tervezett és kedden ér véget. 

A fiú szörfösök között Geiger Richárd hat futam után 21.

Részletes eredmények a verseny honlapján: http://www.isafyouthworlds.com/results/index.php

A cikk nyitóképe archív fotó. Nem volt ma ilyen jó szél Aucklandben...
Miközben Új-Zélandtól délre a Vendée Globe mezőnye harminccsomós szélben küzd, addig Auckland környéke egy magasnyomású burokban szinte szél nélkül maradt, és az előrejelzések vasárnapra sem ígérnek arrafelé szélerősödést.

 

Támogatóink: