Mári és Gyapiék Éremfutamban

Ma a 42. Christmas Race utolsó napja kezdődik Palamósban. Az olimpiai osztályokban a legjobb tíz hajók Éremfutama következik, míg az utánpótlás osztályokban mindenki versenyzik.

Érdi Mári Laser Radialban a 2., A Gyapjas-testvérek 470-esben az összetett 4. helyről kezdik a Medal Race-t.

A csütörtöki napon nagyszerű, majd csökkenő szélben vitorlázhattak a mezőnyök, így minden pályán sikerült újabb futamokat teljesíteni. A női Laser Radialoknak például kettőt. Ezeken Érdi Mári előbb 8. helyen futott be a célba, majd megnyerte a hatodik futamot. Így összetettben most 2 pont hátránnyal kezdheti a Medal Race-t a 2016-os világbajnok brit Alison Young mögött. Vagyis, ha megelőzi az Éremfutamon, összetettben is elé kerülhet. Ugyanakkor kettejük párviadalában figyelniük kell még két holland és egy belorusz versenyzőre is, akik ugyan 12-15 pontnyira, de „lőtávolban” vannak. Ez valamelyest javítja Mári esélyeit, mert így Young sem teheti meg azt, hogy csak őrá figyelve vitorlázzon és a kettejük harcát a többiektől független párosversennyé változtassa.

Gyapiék a szerdai kényszerű kiállásuk után újra jól mentek mindhárom csütörtöki futamon (4., 4., 8.). Bár a rendezőség a frászt hozta a versenyt neten figyelő magyarokra, miután a napi első futamuk sokáig a szerdaihoz  hasonlóan (amúgy szintén téves) DNC-vel szerepelt a listán…

A Medal Race-t a 4. helyről kezdhetik. Matematikailag akár még ezüstérmesek is lehetnek, de persze figyelniük kell a mögöttük lihegő ellenfelekre, akik mi tagadás pontszámban közelebb vannak hozzájuk, mint ők a 3. és 2. helyezetthez.

A fiatal, U17 korosztályos Zink Leon a férfi Laser Radial mezőnyben eddigi két leggyengébb futameredményét hozta a csütörtöki napon és így a 15. helyen van az összetett listán. De neki a legfontosabb a tapasztalatszerzés, és szerdán a legkeményebb napon, 25-30 csomós szélben már letette a névjegyét az asztalra…

Eredmények a mellékletből letölthető pdf fájlokban vagy a verseny honlapján.


Csatolt fájlok: