Már csak egy hónap van hátra

Május 12-én indul a nagyhajós versenyszezon a Balatoni Évadnyitó T-Systems Nagydíjjal. Addig is egy javaslat: senki ne felejtse a sportorvosit!

Egy hónap múlva, május 12-én jön a balatoni vitorlás- és turisztikai szezont elinidító évadnyitó verseny, amelynek a partnere idén is a T-Systems. A nagy hagyományokkal rendelkező évadnyitót Balatonfüreden 1935 óta vitorlabontó ünnepséggel és a Balaton megkoszorúzásával köszönti a hajós társadalom.

Az évadnyitó egy rövid nagyhajós túraverseny, amelyet a Balatonfüred – Alsóörs – Tihany - Balatonfüred távon tartanak. Kedvező időjárás esetén az évadnyitókon általában 150-200 hajó vesz részt. Azért is különleges, mert ez az évad első olyan eseménye, amelyen a jól ismert klasszikus egytestű nagyhajók mellett a modern, többtestű, gyors hajók is feltűnnek. A Magyar Vitorlás Szövetség azt kéri, hogy addig is minden érintett intézze el a sportorvosi igazolást, hisz érvényes versenyengedély nélkül nem lehet leadni a nevezést.

A múlt évben az évadnyitót a The Red - Team Quantum Hungary Extreme 40-es katamarán nyerte Rauschenberger Miklós kormányzásával. A dobogós helyekre szintén többtestű hajók jöttek: a második a Vándor Róbert vezette RSM-csapat lett, a harmadik helyen az Extreme Sailing Team futott be, Kaiser Kristóf kormányzásával.

A Magyar Vitorlás Szövetség az évadnyitóról szóló információkat és aktualitásokat a saját weboldalán, a Hunsail.hu-n teszi közzé. Érdemes követni a verseny Facebook-esemény oldalát is, így azonnal értesülhetünk legfrisebb információkról!

A verseny további informáci a http://hunsail.hu/2018-evi-balatoni-evadnyito aloldalon érhetők majd el.

A Balatoni Évdnyitó T-Systems Nagydíj versenykiírását cikkünk mellékletében találják, az alábbi - a tavalyi versenyen - készült videó pedig kedvcsináló az idei évadnyitóhoz. 


Csatolt fájlok:

Támogatóink: