Maláj Nemzeti Bajnokság

7 nemzet 40 versenyzője vett részt a Maláj és az Ázsia Bajnokságot megelőző 8 napos edzőtáborban. Magyarországról Vadnai Benjámin (BYC) és Vadnai Jonatán (BYC) utazott ki az eseményre, és mindketten részt is vesznek majd a december 12-én kezdődő optimist világversenyen, az Ázsia Bajnokságon.

 

Az edzőtáborban minden nap 4-5 óra vitorlázás mellett  komoly torna és nyújtógyakorlatokat végeztek a fiúk, és három óra elméleti felkészülés is volt. A tréninget az Argentin Rulo tartotta három maláj edzővel. Benji és Jonatán nagyon sok új dolgot tanult, amelyek sokat fognak csiszolni a vitorlás tudásukon.

 

Az edzőtábort követte a Maláj Nemzeti Bajnokság, ahol 10 nemzet 179 hajója állt rajthoz, köztük a világbajnokság 2. 4. 6. és 9. helyezett versenyzője is. A négy napos rendezvényen 10 futamot rendeztek, egy nap csapatverseny volt. A futamok 6-10 csomós szélben, és igen erős változó irányú áramlás mellett zajlottak, sajnos ezek a körülmények nem igazán kedveztek Benji súlyának. Ennek ellenére a fiatal optimistes egyenletes vitorlázással az összetettben 2. helyezést ért el! Vadnai Jonatán szintén a mezőny elejében vitorlázott, összetettben a 18., korosztályában 2. lett. A csapatversenyben is részt vettek indiai és újzélandi csapattársakkal, és nagyon élvezték az izgalmas küzdelmet a profi egységek ellen.

 

 

Két nap pihenő után kezdődik az Ázsia Bajnokság, amelynek a Maláj Szövetség által nemrégen felépített központ ad otthont. A létesítmény a versenyzésről szól, a válogatott vitorlázók második otthona, nagyon korszerű és minden igényt kielégít, amit el lehet várni egy ilyen világverseny esetében. Holnap, vagyis szombaton lesznek a felmérések, majd vasárnap a próbafutam. December 14-én, hétfőn kezdődik majd a verseny, amelyről minden nap beszámolunk Vadnai Péter, Benji és Jonatán édesapja helyszíni tudósítása segítségével.

 

Fotók az edzésről és a Maláj Nemzeti Bajokságról:

       

Támogatóink: