Majthényiék elhozták az ezüst sombrerót is

A világbajnoki cím mellé a kieső nélküli legjobb teljesítményért járó ezüst sombrerot is megnyerte a Majthényi-Domokos kettős. Az utolsó futamban a Ziegler-Czeizel hajó pedig felért a 6. helyre.

A repülő hollandi világbajnokság utolsó, kilencedik futamában a gyenge, kettes szélben is jól mentek a magyar hajók. A Majthényi-Domokos kettős a futamban elért 2. hellyel az ezüst sombrerot is magasan megnyerték a világbajnoki cím mellé - derül ki a Spartacus Vitorlás Egylet helyszíni jelentéséből.  A Ziegler János-Czeizel Balázs egység pedig a futemben elért kitűnő 3. hellyel sikerült feljönnie az összetett lista 6. helyére. Erre az utalsó futam előtt meglehetősen kevés esélyük volt, de sikerült a bravút és a futamutolsó raumszakaszában meg tudták előzni a kétszeres világbajnok holland egységet.

A Tenke Peter kormányozta magyar hajó rövid hollandis pályafutása legjobbjával egy 6. hellyel a 16. helyre kúszott fel. A Süli-Papp kettős kieső eredményt futott az utolsó futamban, de az összetett 9. helyet megtartották, így az első 10-ben három magyar hajó végzett.

Az FD világbajnokság hivatalos oldalán lehet nézni a részletes végeredményt.

Fotó: Domokos András Péter / SVE


Csatolt képek:

Támogatóink: