Majthényi Zsombor Emlékverseny, Agárd

A hétvégén zajlott az ifjúsági hajóosztályok harmadik ranglista versenye Agárdon, mely az 1999-ben edzés közben elhunyt neves és sokunk által szeretett edző, Majthényi Zsombor emlékének tiszteleg.

A három napos viadalon hét futam került lebonyolításra változó időjárási és - szélviszonyok között. Gyenge, változó irányú széltől kezdve egészen a viharos erejűig volt minden a repertoárban. Egyből a nyitó napon fekete felhők és egy komolyabb zivatar szakította félbe a versenyzést, így aznap csak egy érvényes futamra került sor, ám szombaton már kiváló körülmények között további négy, az utolsó napon pedig két futamot sikerült megrendezni. A verseny mintegy elő regattája, helyszíni főpróbája is volt az augusztus végi bajnokságnak, így szinte minden hajóosztály népes létszámmal képviseltette magát. Egyedül 420-as válogatottunk maradt távol a regattától, akik már elutaztak az  Európa-bajnokság helyszínére a franciaországi La Rochelle városába. 
A bajnokság előtti izgalom már ezen a regattán is éreztette hatását, hiszen a megszokottnál több óvás került beadásra, sokszor azonban nem kellő képpen átgondoltan, így nagy részét el kellett utasítania a versenybíróságnak. 
A legnépesebb osztály ezúttal is az optimist volt, ahol 76 versenyző állt rajthoz, s melynek élén ismételten Gyapjas Balázs végzett Péch Lóri és testvére Gyapjas Zsombi előtt. A cadetosok viadalát Bagyó Áron és Polgár Lukács kettős nyerte meg, míg a 420-as mezőny élén Takácsy Kristóf és Takácsy Levi végeztek. Laser radiálban ezúttal rajthoz állhattak a felnőtt versenyzők is, így a versenyt Matis Klaudia nyerte meg, míg az ifjúságiaknál Maróti Zsófi győzedelmeskedett. Laser 4.7-ben Huszka Matyi szerezte meg a győzelmet a múlt héten Európa-bajnoki aranyat és ezüstöt szerzett Vadnai Benji előtt a három napos viadalon.
A legeredményesebb versenyzők a Milo Kft., a Gill vitorlás ruházat magyarországi forgalmazójának értékes ajándékait vehették át a díjkiosztó ünnepségen a kupák és érmek mellett, s sok tapasztalattal zsebükben térhettek haza, hogy felkészülhessenek a két hét múlva Agárdon kezdődő serdülő és ifjúsági bajnokságra.
Eredmények:
E.B. 
MVSZ-OÉB/UB
 
 
 
 
 

Támogatóink: