Magyar katamaránosok újabb előre lépése

Diószegi Zoltán - Jankovics Gábor (Katamarán SE) kettőse az Formula 18 világbajnokságon Dániában elért 30. hellyel - 124 induló között - az eddigi legjobb magyar F18-as világbajnoki szereplést produkálta. Emlékezetes, hogy idén sikerült Virág Flórának és Jankovics Gábornak Palma de Mallorcán futamot nyernie az olimpiai Nacra 17 katamarán osztályban. Utóbbi a mostani jó eredménynek is részese.

Az alapszakaszban elért remek helyezés után - 23. helyen jutottak be a 62 hajós Arany csoportba - kilenc futamot terveztek három nap alatt mindkét csoportnak a rendezők. Az időjárás "majdnem" mediterrán, 30 fok. Ebből 16 a levegő, 14 a víz...
Az első napon az Arany csoportban 48.,31.,53. voltak az eredmények. Ebben volt ütközés miatti büntetés is, ami egy ilyen mezőnyben minimum 10 helyezést jelent.
A második nap sokáig halasztottak, azután egy zivatar szelében sikerült két futamot rendezni. Itt egy borulással ismét 48-at gyűjtöttek be, ráadásul Dió elvesztette a cipőjét, ami nélkül nem lehet trapézolni a hajó oldalán. Mire kimentek cserecipőért elment az aznapi utolsó futam, így itt begyűjtöttek agy maximális 63 pontot és ezzel visszaestek a 43. helyre.
Az utolsó nap tudtak javítani, 13., 22. és 31. helyezésekkel visszakapaszkodtak a 30. helyre. Ha jól tudom, ez minden idők legjobb magyar F18 VB szereplése.
124 indulóból 30. hely! Nagy dícséret a fiúknak!!!


Illik a győztesekről is szót ejteni:
Benelux pódium: A holland Mischa Heemskerk és Stephan Dekker nagyon nagy fölénnyel nyerték a versenyt, még az is belefért, hogy az első napon kidőlt az árbocuk...
A belga Patrick Demesmaeker - Gilles Tas kettős sokáig vezetett, végül másodikak lettek. A harmadik helyre a szintén holland Jolbert van Dijk - Frank de Waard az utolsó napon ért fel, letaszítva Mitch booth - Ruben Booth duót.
Gratulálunk a győzteseknek is!
Kenguru

Eredmények:  http://www.f18worlds2017.dk/wp-content/uploads/2017/07/Results.htm

Videó a jó szeles negyedik versenynapról:


Csatolt képek: